Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Cimirot: "Hvala Fudbalskom klubu Sarajevo, hvala našim sjajnim navijačima"
Vijesti

Cimirot: "Hvala Fudbalskom klubu Sarajevo, hvala našim sjajnim navijačima"

18.08.2015 u 09:38h

Fudbalski klub Sarajevo i grčki prvoligaš, PAOK, postigli su dogovor oko transfera "A" reprezentativca Bosne i Hercegovine, Gojka Cimirota, te će pomenuti vezni igrač u narednoj sezoni nositi dres kluba iz grčkog grada Soluna. Cimirot, koji je stigao u Fudbalski klub Sarajevo u ljetnom prelaznom roku sezone 2013/14, odigrao je u Bordo dresu 78 zvaničnih utakmica i ostavio je dubok trag u našem Klubu, a njegov prelazak u Grčku ozvaničen je nakon što je Cimirot uspješno okončao ljekarske preglede.

Za zvaničnu klupsku stranicu, Cimirot je istakao, da je prelazak u PAOK stepenica više u njegovoj profesionalnoj karijeri, ali da duguje veliku zahvalnicu kolektivu Fudbalskog kluba Sarajevo.

"I ranije, u počecima bavljenja fudbalom u seniorskoj konkurenciji, istakao sam kako je u Bosni i Hercegovini klub Sarajevo onaj, za koji želim igrati. Jako sam sretan što sam imao priliku nositi Bordo dres i nastupati pred koševskom publikom. Osjećam se ponosno, sada, kada gledam na sve ono što je bilo u protekle dvije godine. Osvojili smo Kup i naslov prvaka države, te najboljim navijačima u Bosni i Hercegovini donijeli veliku radost. Koristim ovu priliku da se zahvalim svima u Fudbalskom klubu Sarajevo na odličnoj saradnji u protekle dvije godine i također, hvala našim sjajnim navijačima, koji su, kako mene, tako i naš tim podržavali ", kazao je Cimirot, dodavši:

"Prelazak u PAOK za mene predstavlja stepenicu više u karijeri. Grčka liga je kvalitetna i nadam se da ću ispuniti očekivanja svih u novom klubu."

11891239_10153515798464687_5795851635277923184_n

*Fotografija: - Gojko Cimirot u dresu svog novog kluba.

Sarajevo tako sezonu nastavlja bez Cimirota, a dvadesetdvogodišnji veznjak, koji je rođen 19. decembra 1992. godine u Trebinju, zaželio je našim prvotimcima puno sreće u nastavku sezone.

"Noseći dres Sarajeva, dobio sam poziv "A" reprezentacije Bosne i Hercegovine i mnogo sam vezan za Klub. Nadam se da ću jednog dana ponovo obući Bordo dres i igrati na Koševu. Momcima od srca želim da ponove prošlogodišnji uspjeh i osvoje titulu, jer svi mi dobro znamo da Sarajevo ima najbolji tim u državi i da će se momci vratiti u pobjednički kolosijek."

Svoj debi za Fudbalski klub Sarajevo, Cimirot je imao 04. jula 2013. godine, kada je Sarajevo na Koševu igralo kvalifikacije za Evropsku ligu protiv Libertasa. Ukupno, Cimirot je odigrao 78 zvaničnih utakmica za Sarajevo, a upisao je devet asistencija. Svojim bespoštednim načinom igre, odličnim dodavanjima i velikom trkom, stekao je simpatije koševske publike.

U dresu prvog tima Sarajeva, Cimirot je osvojio Kup Bosne i Hercegovine u sezoni 2013/14, te naslov prvaka države u sezoni poslije. Zahvaljujući dobrim i konstantnim igrama, dobio je poziv tadašnjeg selektora "A" reprezentacije Bosne i Hercegovine, Safeta Sušića, a debitovao je za državni tim u septembru 2014. godine, protiv Lihtenštajna, u Tuzli. Cimirot je odigrao i jednu kvalifiakcijsku utakmicu i to na gostovanju kod Izraela, 16.11.2014. godine. 

Fudbalski klub Sarajevo, ovim putem Gojku Cimirotu želi uspjeh i sreću u nastavku profesionalne fudbalske karijere. Hvala ti Gojko za dvije odlične godine i 78 bespoštednih utakmica u dresu šampiona države!


GODISNJE-830x300