Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Danas protiv Celtica za plasman u grupe Europa lige
Vijesti

Danas protiv Celtica za plasman u grupe Europa lige

01.10.2020 u 08:30h

FK Sarajevo danas će u okviru Play-off runde UEFA Europa League igrati protiv škotskog Celtica na stadionu Bilino polje.

Biće ovo peta prilika za Bordo ekipu da uđe u grupnu fazu europskih takmičenja nakon utakmica protiv Dynamo Kijeva, Basela, Cluja i Borussie Monchengladbach. 

Sarajevo je u prvom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka savladalo ekipu Connahs Quay Nomadsa rezultatom 2:0, da bi u drugom kolu bh. predstavnik ispao od Dinama iz Bresta nakon poraza rezultatom 2:1. Bordo tim je tako svoj evropski put nastavio u Europa ligi gdje je u trećem pretkolu savladao crnogorskog predstavnika Budućnost iz Podgorice rezultatom 2:1.

Sa druge strane ekipa Celtica u prvom prekolu Lige prvaka izbacila je KR Reykjavik rezultatom 6:0, da bi u drugom prekolu "Kelti" ispali od ekipe Ferencvarosa rezultatom 1:0. Baš kao i bh. predstavnik, Škoti su nastavili takmičenje u trećem pretkolu Europa lige gdje su savladali Rigu rezultatom 1:0.

Interesantno je to da su Sarajevo i Celtic odmjerili snage prošle sezone u prvom pretkolu Lige prvaka, a uspješnija je bila škotska ekipa koja je slavila u dva navrata 1:3 i 1:2. 

Utakmica između Sarajeva i Celtica igra se od 20 sati na stadionu Bilino polje u Zenici, a meč će prenositi Arena Sport BiH.