Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Danas protiv Radničkog u Lukavcu u okviru 1/16 finala Kupa BiH
Najave

Danas protiv Radničkog u Lukavcu u okviru 1/16 finala Kupa BiH

13.10.2020 u 09:00h

FK Sarajevo danas igra utakmicu 1/16 finala Kupa Bosne i Hercegovine protiv ekipe Radničkog iz Lukavca.

Ovo će za Bordo ekipu biti prva utakmica u okviru najmasovnijeg takmičenja u ovoj sezoni. Izabranici Vinka Marinovića nalaze se u odličnoj formi u domaćim takmičenjima, gdje ne znaju za poraz na posljednjih 13 utakmica. Ipak svi ti dueli odigrani su u okviru Premijer lige, te će ovo biti prvi test za Vinka Marinovića u Kupu BiH.

Strateg Bordo tima do sada je tokom svoje trenerske karijere vodio svoje ekipe na 10 utakmica u Kupu, a ima skor od šest pobjeda, tri remija i jednog poraza. Interesantno je to da je u Kup utakmicama dva puta igrao protiv FK Sarajevo, jednom kao trener Zrinjskog i jednom kao trener Borca. Jedini slučaj kada je ispao u okviru 1/16 finala Kupa desio se dok je bio na klupi Zrinjskog, kada je nakon lošijeg izvođenja jedanaesteraca njegova ekipa ispala od ekipe Sarajeva.

Kada govorimo o duelima između Sarajeva i Radničkog, ova dva tima susrela su se u 11 navrata, a nešto je uspješnije Sarajevo sa šest pobjeda, Radnički je slavio četiri puta, dok je jedan meč završen neriješenim rezultatom. Zanimljivo je to da je Radnički sve četiri pobjede upisao na domaćem terenu, dok je Sarajevo u Lukavcu slavilo samo jednom, bila je to sezona 1997/98 kada je Bordo tim ostvario pobjedu na stadionu Jošik rezultatom 5:2.

Utakmica između Radničkog i Sarajeva igra se danas od 15:30 sati na stadionu Jošik, a tekstualni prenos će biti dostupan na našoj web stranici.