Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Deep Relief izvještaj o povredama: Hebibović, Pidro i Gavrić treniraju po posebnom programu
Vijesti

Deep Relief izvještaj o povredama: Hebibović, Pidro i Gavrić treniraju po posebnom programu

10.02.2020 u 12:00h

Igrači FK Sarajevo od 28. januara boravili su u Antaliji u okviru priprema za nastavak sezone. Tokom priprema po posebnom programu i uz nadzor medicinskog tima trenirao je Anel Hebibović. 

“Kada je riječ o postoperativnoj rehabilitaciji Hebibovića, moram istaći da smo iznimno zadovoljni. Anel je proteklih 10 dana trenirao po specijalnom programu, te je u kombinaciji sa adekvatnim fizikalnim vježbama ostvaren znatan napredak”, istakao je Ismar Hadžibajrić, fizioterapeut FK Sarajevo.

Pored Hebibovića, po specijalnom programu trenirao je i Selmir Pidro koji se uspješno oporavlja od operacije prednjih križnih ligamenata.

“Nakon operacije prednjih križnih ligamenata, Selmir Pidro je uspješno kompletirao rehabilitacioni proces. Međutim, naknadno se javila upala hvatišta mišića adutkorne grupe. Iz tog razloga Pidro je proteklih dana trenirao po specijalnom programu, a u narednom periodu očekujemo priključenje ostatku ekipe”, dodao je Hadžibajrić. 

“Nakon druge prijateljske utakmice kod Nebojše Gavrića dijagnostikovana je upala ožiljka stare rupture prednje lože. Posljednja dva dana iz mjera predostrožnosti, Gavrić je trenirao po posebnom programu”, dodao je fizioterapeut Mirza Marevac. 

Doktori Adnan Hadžimuratović i Dževad Vrabac bili su na čelu medicinskog tima tokom priprema, te su u svakom momentu bili mogućnosti  svim igračima pružiti kompletan medicinski tretman.