Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Definisan proces oporavka igrača povrijeđenih u 23. kolu
Vijesti

Definisan proces oporavka igrača povrijeđenih u 23. kolu

25.03.2021 u 13:20h

Na utakmici 23. kola m:tel Premijer lige BiH između FK Sarajevo i FK Krupa zbog zadobijenih povreda, teren su ranije morali napustiti prvotimci Sarajeva Anel Hebibović, Tino Sven Sušić i strijelac pobjedonosnog pogotka, mladi Dal Varešanović.

Nakon što je u proteklim danima kompletiran niz dijagnostičkih pregleda, medicinski tim Fudbalskog kluba Sarajevo definisao je dijagnoze, te rehabilitacioni proces prvotimaca.

Magnetnom rezonancom ustanovljeno je da je Varešanović doživio parcijalnu rupturu kolateralnog ligamenta, dok su križni ligamenti ostali netaknuti. Srećom, u ovoj situaciji nije potreban operativni zahvat, a predviđeno vrijeme oporavka je dva do tri mjeseca.

Kod Hebibovića dijagnostikovana je ruptura aduktora, koja bi po planu i programu, trebala biti sanirana u potpunosti u naredne tri do četiri sedmice.
Nakon spazma mišića zadnje lože, Tino će obaviti nekoliko treninga po posebnom planu i programu, nakon čega se očekuje priključenje ostatku ekipe tokom reprezentativne pauze.

Kada je riječ o povredama ostalih igrača u ekipi, nakon povrede na treningu kod mladog Đanija Salčina dijagnostikovana je povreda meniskusa, te je predviđeno vrijeme oporavka naredna dva do tri mjeseca. Ahmetović i Islamović oporavljaju se od povreda prednjih križnih ligamenata, te njihov proces oporavka za sada teče po zacrtanom planu i programu.

Više informacija o rehabilitacionom procesu prvotimaca pogledajte u medicinskom biltenu u narednoj epizodi emisije “Bordo sedmica”.