Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Delač: "Sretan sam što sam tu. Protiv Širokog idemo na pobjedu"
Vijesti

Delač: "Sretan sam što sam tu. Protiv Širokog idemo na pobjedu"

07.08.2015 u 16:05h

Matej Delač, dvadesetdvogodišnji golman, u narednih godinu dana boravit će na posudbi u Fudbalskom klubu Sarajevo, a u redove šampiona države pomenuti golman stiže iz londonskog Čelzija.

Na današnjoj press konferenciji, koja se održavala u svečanom salonu "Svetozar Vujović", povodom utakmice protiv Širokog Brijega, zvanično je objavljeno da će Delač, golman koji je sa Sarajevom osvojio Kup u sezoni 2013/14  i naslov Prvaka Bosne i Hercegovine u prošloj sezoni, i u narednoj godini nositi dres našeg Kluba.

“Sretan sam što sam tu, jer smo pregovarali mjesec i pol i to je bila želja svih u klubu, kao i moja, no bio je problem oko ugovora. Žao mi je što nisam došao prije, prvenstveno za evropske utakmice.", kazao je Delač, osvrnuvši se potom na utakmicu protiv Širokog Brijega.

_MG_1250

Fotografije sa današnje press konferencije pogledajte na LINK.

"Široki Brijeg je dobro krenuo u sezonu i sigurno će biti posla za mene. Pripremat ću se za tu utakmicu kao i za svaku drugu. Sarajevo je u neku ruku favorit, jer igramo na našem terenu i dat ćemo sve od sebe i idemo na pobjedu.”, zaključio je Delač.

Derbi utakmica 3. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine, u kojem će se sastati Sarajevo i Široki Brijeg Olimpijskom stadonu "Asim Ferhatović-Hase" se igra u nedjelju, 9. augusta tekuće godine sa početkom u 17 sati. Sve informacije o ulaznicama dostupne su klikom na LINK.


GODISNJE-830x300