Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
DERBI BEZ POBJEDNIKA
Vijesti

DERBI BEZ POBJEDNIKA

12.05.2023 u 22:00h

Na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" odigran je još jedan sarajevski derbi koji je završen neriješenim rezultatom. U okviru 31. kola Premijer lige BiH Sarajevo i Željezničar su remizirali 2:2 čime su sva tri gradska derbija u ovoj sezoni okončana bez pobjednika. Naš tim je već drugi put ove sezone ispustio vodstvo 2:0 na derbiju zbog čega su gosti zadovoljniji napustili stadion nakon što su sa svojim navijačima proslavili osvojeni bod.  

Na poluvrijeme se otišlo vodstvom Sarajeva 1:0 poslije gola Varešanovića u 35. minuti. Svemu je prethodila sjajna akcija Ziljkića i Renana Oliveire. U drugom poluvremenu viđeno je mnogo više uzbuđenja. U 75. minuti bilo je 2:0, poslije lijepe akcije Muhammeda i Kyeremeha koji je uputio centaršut, loptu glavom u mrežu šalje Renan Oliveira. Četiri minute kasnije poslije prekida i gužve pred našim golom gosti su smanjili na 2-1 preko Jašarevića. Duboko u sudijskoj nadoknadi, u 96. minuti, Sulejman Krpić postavlja konačnih 2:2. 

I pored žala za dva izgubljena boda naš tim ostaje u dobroj poziciji u borbi za Evropu. Dva kola prije kraja Sarajevo je na trećem mjestu sa dva boda više od Željezničara odnosno četiri više od Veleža i Širokog Brijega koji ima utakmicu manje. U narednom kolu naš tim gostuje kod ekipe Veleža u Mostaru.