Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Dobra igra u drugom poluvremenu dovoljna za pobjedu
Vijesti

Dobra igra u drugom poluvremenu dovoljna za pobjedu

01.04.2012 u 18:53h

Sjajno drugo poluvrijeme bilo je dovoljno da Bordo ekipa zabilježi pobjedu u 19. kolu Premijer lige Bosne i Hergovine.

Slavija je nešto bolje otvorila susret, protiv vrlo anemične ekipe Sarajeva. Domaći su pokušavali ugroziti gol Dujkovića uglavnom iz prekida, ali udarci glavom Šćepanovića i Torlaka završavali su daleko preko gola.

Karamatić je zatresao mrežu Adija Adilovića u 24. minuti, ali je taj gol poništen zbog nedozvoljene pozicije, iako se činilo kako je igrač Slavije bio iza odbrane domaćih.

Ipak, Slavija je došla do gola nakon prekida kada je u 34. minuti pogodio Rašević. Nakon primljenog gola, domaći su izgledali dosta opasnije na terenu, ali se odmor ipak otišlo sa prednošću gostiju.

Sarajevo je u nastavku zaigralo mnogo, mnogo bolje. Do izjednačenje bordo momci su stigli u 49. minuti. Asmir Suljić je sjajno prošao po desnoj strani, centrirao, lopta je pogodila jednog od igrača Slavije i prevarli Dujkovića za 1:1.

Trener Sarajeva Dragan Jović u igru je u 63. minuti uveo Nermina Haskića, a ovaj mu se samo dvije minute kasnije odužio golom, nakon što je uzelo loptu na sredini terena, zaobišao Dujkovića i pogodio za potpuni preokret domaćih.

Do kraja susreta Sarajevo je uglavnom dominiralo, te na kraju mirno privelo utakmicu kraju i došlo do zaslužene pobjede i nova tri boda.

"Za mene je tajna zašto nam pristup nije od početka bio ovakav kao u drugom poluvremenu. Uz ovakav pristup možemo pobijediti svakoga. Čestitam momcima, digli su se nakon šokantnog prvog poluvremena i dobro odigrali, pa samo zasluženo došli do pobjede. Nadam se da će ovakva igra ostati i u nastavku sezone", rekao je šef stručnog štaba Dragan Jović, na pressici poslije utakmice.

Video sa press konferencije možete pogledati klikom na : Video sa današnje pressice možete pogledati klikom na: Press konferencija, 1.4.