Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Ekipa otputovala za Ljubuški uoči revanša finala Kupa BiH
Vijesti

Ekipa otputovala za Ljubuški uoči revanša finala Kupa BiH

13.05.2019 u 10:57h

Ekipa FK Sarajevo jutros je iz Trening centra Butmir otputovala za Ljubuški, gdje će se pripremati za revanš utakmicu finala Kupa BiH protiv ekipe NK Široki Brijeg. Prva utakmica na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase završena je pobjedom bordo tima rezultatom 3:0, a strijelci su bili Rahmanović, Kapić i Mujakić.

U Ljubuški su otputovali sljedeći igrači:

Kovačević, Dizdarević, Hebibović, Šabanović, Halilović, Bekić, Šofranac, Mujakić, Lazić, Dupovac, Kurdić, Kapić, Mustafić, Rahmanović, Tatar, Resić, Cruz, Šišić, Velkoski, Handžić, Ahmetović.

Ekipi će se naknadno priključiti i Ljuban Crepulja. Utakmicu je najavio i pomoćni trener Dženis Ćosić:

DŽENIS ĆOSIĆ: "Krenuli smo dva dana ranije što svakako pokazuje koliko ozbiljno pristupamo utakmici bez obzira na prednost koju imamo. Ekipu Širokog Brijega znamo vrlo dobro, kao i oni nas, nema tu nekih posebnih tajni. Želimo odigrati jednu pametnu utakmicu, a ako je moguće i da pobijedimo, ali u svakom slučaju bit ćemo zadovoljni sa svakim rezultatom koji će nam donijeti trofej.“

Utakmica NK Široki Brijeg – FK Sarajevo igra se u srijedu u 17 sati na stadionu Pecara uz direktan prijenos na Arena Sport kanalu.