Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
FK Borac 0:1 FK Sarajevo
Vijesti

FK Borac 0:1 FK Sarajevo

02.04.2016 u 21:53h

Igrači Sarajeva osvojili su sva tri boda na današnjoj utakmici 23. kola BH Telecom Premijer lige BiH. Naši fudbaleri odigrali su jednu borbenu i angažovanu utakmicu, u kojoj su ostvarili pobjedu na Gradskom stadionu  u Banjoj Luci golom Tomislava Barbarića.

Naši fudbaleri imali su dobru priliku odmah na početku utakmice. Okić je proigrao Benka, koji šutira, no golman Borca brani njegov udarac. U nastavku napada lopta dolazi do Rustemovića, čiji udarac završava pored gola. U 22. minuti, Duljević je ubacio iskosa sa desne strane, Mihojević glavom šutirao, a Ružić uhvatio loptu. Čini se da je naš mladi prvotimac imao bolju altenativu, obzirom da je Benko bio sam u petercu.  Na drugoj strani, fudbaleri Borca imali su svoje najbolje trenutke u prvom poluvremenu u periodu između 29. i 37. minute, kada su preko Jovića u dva navrata prijetili Pavloviću, ali nije bilo promjene rezultata. Sarajevo je imalo sjajnu priliku u 39. minuti. Duljević je izašao sam pred Ružića, no golman Borca izlazi kao uspješniji iz ovog duela. Ipak, napori Sarajeva su se isplatili u 43. minuti. Duljević je izveo korner, a Barbarić preciznim udarcem glavom postiže gol i dovodi Sarajevo do zasluženog vodstva.

14596173332797

Odmah na početku drugog poluvremena Sarajevo je imalo odličnu priliku. Benko je proigrao Duljevića, koji ulazi u šesnaesterac, oslobađa se svog čuvara i šutira, ali golman domaćih ponovo brani. Deset minuta poslije, Benko je u šesnaestercu poslao jednu prizemnu loptu, Duljević propustio, a Radovac iz dobre pozicije šutira pored gola.

Naši igrači izveli su još jednu lijepu akciju u 71. minuti. Duljević je uposlio Okića, koji ulazi u šesnaesterac i vraća loptu za Rustemovića, no udarac naše četvorke je izblokiran. U 77. minuti Kiso je isprobao svoj udarac sa distance, a Pavlović bez problema hvata loptu.  Na drugoj strani ponovo je Duljević bio u dobroj prilici. Naš kapiten se oslabađa svog čuvara, ulazi u šesnaesterac i šutira, ali odbrana domaćina otklanja opasnost. 

14596164463066

U 78. minuti utakmice, zbog naguravanja, crvene kartone su dobili Predragović i Barbarić, a drugi žuti je zaradio i Radinović, tako da je Borac ostao sa dva igrača manje na terenu, a Sarajevo sa jednim. Nekoliko minuta poslije, Borac je imao dobru priliku, no istakao se Bojan Pavlović fantastičnom intervencijom kojom je sačuvao svoju mrežu. Do kraja utakmice nije bilo prilika na obje strane, te su naši fudbaleri slavili zasluženu pobjedu na teškom gostovanju u Banjoj Luci.

U narednom kolu, 10. aprila, sa početkom u 16 sati, Sarajevo će na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović-Hase” dočekati Radnik iz Bijeljine.

14596219649923

FK Borac 0:1 FK Sarajevo

Gradski stadion u Banjoj Luci, gledalaca: 4.000, sudija: Elvis Mujić, žuti kartoni: Milosavljev, Radinović, Ristovski, Ružić (FK Borac), Okić, Mihojević, Kallasi (FK Sarajevo), crveni kartoni: Predragović, Radinović (FK Borac), Barbarić (FK Sarajevo), strijelac: Barbarić 43’ (FK Sarajevo).

FK Borac: Ružić, Redžić (od 58. minute Radinović), Popović, Milosavljev, Kiso, Ristovski, Jović, Raspudić, Bečelić, Maletić i Marjanović (od 46. minute Predragović).

FK Sarajevo: Pavlović, Kadušić (od 76. minute Kallasi), Kramar, Kovačević, Barbarić, Mihojević (od 84. minute Amer Bekić), Rustemović, Radovac (od 72. minute Berberović), Duljević, Okić, Benko.


HIFA-HD (1)