Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
FK Sarajevo 2:1 NK Čelik
Vijesti

FK Sarajevo 2:1 NK Čelik

05.03.2016 u 20:03h

Fudbaleri Sarajeva savladali su Čelik na utakmici 20. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine. Naši igrači stigli su do pobjede u sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena, a pobjedonosni gol postigao je Haris Harba, koji je svojim prvijencem u dresu Sarajeva prouzrokovao veliko oduševljene na tribinama koševskog stadiona. 

14571968684421

Prvih nekoliko minuta utakmice nije donijelo prilike na obje strane. Igra se uglavnom odvijala između dva šesnaesterca, a prvi šut na utakmici uputio je igrač gostujućeg tima, Aldin Đidić, kada je u 17. minuti utakmice, udarcem sa distance pogodio okvir gola Pavlovića. Na drugoj strani uzvratio je Amer Bekić, koji na ubicavanje svog prezimenjaka Almira, šutira glavom preko gola Adilovića. Nedugo poslije, svoj udarac je isprobao i Barbarić, ali lopta odlazi iznad prečke.

14571969321112

Sarajevo je propustilo dobru priliku u 24. minuti. Duljević se sjajno oslobodio svog čuvara, loptu oštro poslao u peterac, gdje Đidić dolazi do lopte prije naših napadača i otklanja opasnost. Do kraja prvog poluvremena, naš tim je imao još jednu dobru priliku. Duljević je šutirao sa vrha šesnaesterca, a Adilović hvata loptu.

Naš tim je drugo poluvrijeme započeo izmjenom. Umjesto Simeunovića, koji je ostao u svlačionici, u igru je ušao Leon Benko. Napadač Bordo kluba je imao i prvu priliku u drugom dijelu. Cezar je uposlio Benka, koji iskosa sa lijeve strane šutira, ali Adilović brani.

Čelik je poveo u 58. minuti. Bajraktarević je šutirao iz slobodnog udarca, Pavlović odbranio, no lopta se odbija do Popovića koji istu šalje iza leđa našeg golmana. Na drugoj strani, Sarajevo je moglo odmah do poravnanja. Kovačević je šutirao sa distance i pogodio stativu, a lopta potom dolazi do Cezara, koji šutira i pogađa samo vanjski dio mreže gola gostujućeg tima.

14572008698695

Sarajevo je došlo do zasluženog poravnanja u 69. minuti. Amer Bekić je ubacio prizemno loptu sa desne strane, a Benko iz drugog pokušaja istu posprema iza leđa Adilovića. Čelik je imao svoju priliku u narednom napadu, kada je Popović šutirao sa vrha šesnaesterca, ali je Pavlović odbranio. 

U sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena naši igrači su uspjeli postići gol za pobjedu. Almir Bekić je ubacio sa lijeve strane, a Haris Harba glavom postiže svoj prvi gol u dresu Sarajeva, a drugi u mreži Čelika, za veliko slavlje na tribinama najvećeg stadiona u Bosni i Hercegovini. Ubrzo nakon gola Harbe, glavni sudija je označio kraj susreta.

U narednom kolu naše Sarajevo će gostovati Rudaru u Prijedoru.


FK Sarajevo 2:1 NK Čelik

Olimpijski stadion “Asim Ferhatović-Hase”, gledalaca: 6.000, sudija: Vladimir Bijelica, žuti kartoni: Barbarić, Kadušić, Duljević (Sarajevo), Pezer, Popović (Čelik).

FK Sarajevo: Pavlović, Almir Bekić, Kadušić, Kovačević, Barbarić, Emerson, Radovac (od 90. min. Kramar), Simeunović (od 46. min. Benko), Duljević, Cezar (od 74. min. Harba), Amer Bekić.

NK Čelik: Adilović, Popović, Kojić, Đidić, Bureković, Pezer (od 86. min. Duraković), Bajraktarević, Graovac, Selimović (od 90. min. Šabanović), M. Popović, Karić.


HIFA-HD (1)