Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
FK Sarajevo po sedmi put osvajač Kupa Bosne i Hercegovine
Vijesti

FK Sarajevo po sedmi put osvajač Kupa Bosne i Hercegovine

26.05.2021 u 19:30h

Fudaleri Sarajeva osvojili su Kup Bosne i Hercegovine nakon što su danas u Trening centru NS BiH u Zenici poslije boljeg izvođenja penala bili bolji od Borca. Ovo je Bordo timu bio sedmi osvojeni Kup u historiji.

FK Sarajevo utakmicu je započeo u sastavu: Kovačević, Dupovac, Adukor, Oremuš, Hebibović, Miličević, Đokanović, Milanović, Velkoski, Fanimo, Mešanović.

U prvom poluvremenu gledali smo dosta skroman meč, a igralo se uglavnom na sredini terena. Prva velika šansa viđena je tek u 33. minuti kada je Čavić ubacio, a Mehanović iz blizine loptu poslao pored gola Sarajeva. Bordo tim je brzo uzvratio budući da je Jukić imao veliku šansu, ali je i on šutirao tik pored stative Borca. Do odlaska na odmor više uzbuđenja nije bilo.

Borac je prvi zaprijetio u drugom poluvremenu kada je Vranješ šutirao direktno u Kovačevića, a u 66. minuti najbolja šansa na utakmici. Mešanović je izašao sam ispred Lakića, zaobišao ga i šutirao, ali je Ćosić loptu izbio s gol-linije te tako spriječio zicer napadača Bordo tima. U 78. minuti zaprijetio je i Fanimo odličnim udarcem iz slobodnog udarca, ali je lopta otišla malo preko gola Lakića.

Uslijedili su penali u kojem su sretniji i spretniji bili igrači Sarajeva. Bilo je 4:1 za Bordo tim. Miličević, Velkoski, Mustedanagić i Handžić su pogodili za Sarajevo, dok je jedini strijelac s bijele tačke za borac bio Uzelac. Mladi Čavić je promašio čitav gol, dok je Kovačević odbranio udarac Tahrića.

FK Sarajevo tako je po sedmi put u historiji osvojio naslov Kupa Bosne i Hercegovine, te sada Bordo klub ima 14 osvojenih trofeja.