Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
FK Sarajevo poražen od Milsamija
Vijesti

FK Sarajevo poražen od Milsamija

15.07.2021 u 23:00h

Fudbalski klub Sarajevo odigrao je utakmicu prvog kola kvalifikacija protiv ekipe FC Milsami Orhei, te porazom od 0:1 napustio takmičenje. Strijelac jedinog pogotka bio je Ginsari u 19. minuti.

Za FK Sarajevo nastupili su: Kanurić, Šabanović, Kurdić, Dupovac, Pidro, Oremuš, Đokanović, Sušić, Salčin, Fanimo, Velkoski.

Bordo ekipa odmah početkom susreta kreće ofanzivno i već u 5. minuti Sušić šutira, ali direktno u golmana gostiju. U vremenu kada je Sarajevo imalo najveću inicijativu, uslijedio je hladan tuš. Lijepu akciju gostiju u 19. minuti završio je pogotkom Ginsari. Sarajevo je nakon gola ubacilo u još veću brzinu, ali bez ozbiljnih prilika izuzev par dobrih prodora Fanima. U 43. minuti Milsami je imao šansu da udvostruči vodstvo, ali je Dupovac odlično reagovao i ispred Puntusa izbacio loptu daleko izvan zone opasnosti.

Drugo poluvrijeme Sarajevo je sve karte bacilo u napad, ali nije uspjelo napraviti stopostotnu šansu pred golom gostiju. Izuzev nekoliko prodora Varešanovića i šansi za mladog Dervišagića koji su na poluvremenu dobili priliku za igru, Bordo ekipa nije uspjela puno više da napravi, te će Konferencijsku ligu napustiti u prvom kolu kvalifikacija.

Iduća utakmica koja očekuje FK Sarajevo je susret protiv ekipe Tuzla City u prvom kolu nove sezone M:tel Premijer Lige BiH. Utakmica se igra u ponedjeljak u 18 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase.