Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
FK Sarajevo poraženo od ekipe Tuzla City
Vijesti

FK Sarajevo poraženo od ekipe Tuzla City

19.07.2021 u 21:00h

Fudbalski klub Sarajevo odigrao je utakmicu prvog kola M:tel Premijer lige BiH protiv ekipe FK Tuzla City. Utakmica je završena pobjedom gostiju rezultatom 1:2, a strijelci su bili Kurdić, te za Tuzlu Krpić i Džafić.

Za FK Sarajevo su igrali: Kanurić, Šabanović (od 62. Varešanović), Kurdić, Dupovac, Pidro, Đokanović (od 85. Cmiljanić), Palić, Oremuš, Sušić (od 75. Salčin), Fanimo, Dervišagić (od 62. Velkoski).

Utakmica je počela odlično po goste, već u 3. minuti dobru akciju Tuzle Krpić završava pogotkom. Nakon gola Sarajevo prelazi u potpunu ofanzivu, ali bez ozbiljnih prilika. Tek u 22. minuti jedna dobra šansa za domaće, Sušić je šutirao iz izgledne pozicije, ali je njegov udarac bio izblokiran od strane odbrane ekipe iz Tuzle. U 35. minuti Sarajevo kapitalizuje terensku nadmoć. Nakon gužve u kaznenom prostoru lopta je vraćena na stranu za Šabanovića, koji odličnim centaršutem pronalazi Kurdića, a on sjajno glavom matira golmana gostiju za poravnanje rezultata. U 40. minuti Sušić proigrava Dervišagića, ali njegov udarac ipak ide pored gola, što je i ujedno bila posljednja prilika u prvom dijelu susreta.

Sarajevo mnogo bolje otvara drugo poluvrijeme, u 51. minuti Palić odlično šutira, ali je Fejzić bio siguran. U idućem napadu Mešinović testira Kanurića, ali se iskazao golman Bordo ekipe. U 60. minuti Fanimo je šutirao direktno iz slobodnog udarca, Fejzić brani, a na odbijenu loptu zamalo kasni Dervišagić. U 74. minuto Fanimo odlično pronalazi Varešanovića, ali njegov udarac odlazi preko gola gostiju. U 80. minuti šok na Koševu. U trenucima kada je Sarajevo imalo terensku inicijativu i bilo blizu preokreta, Džafić koristi grešku odbrane i postiže pogodak za 1:2. Od 87. minute Sarajevo je igralo sa igračem više, strijelac drugog pogotka za Tuzlu, Adnan Džafić, morao je ranije pod tuš zbog drugog žutog, ujedno i crvenog kartona. Do kraja utakmice Sarajevo je napadalo, ali nisu uspjeli iskoristiti igrača više i stići do remija.

U idućem kolu FK Sarajevo će gostovati novom premijerligašu, ekipi Posušja.