Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
FK Sarajevo preko Budućnosti do Play-Offa
Vijesti

FK Sarajevo preko Budućnosti do Play-Offa

24.09.2020 u 23:00h

Fudbalski klub Sarajevo je danas odigrao utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Evropa Ligu protiv ekipe Budućnosti iz Podgorice. Utakmica je završena pobjedom FK Sarajeva rezultatom 2:1, a golove su postizali Tatar i Fanimo.

FK Sarajevo je današnju utakmicu počeo u sastavu: Kovačević, Pidro, Šerbečić, Dupovac, Oremuš, Sušić, Pejović, Tatar, Fanimo, Rahmanović i Ahmetović.

Fudbalski klub Sarajevo je od početka ofanzivno krenuo i već u 4. minuti dolazi do prednosti. Odličan napad po desnoj strani je pokrenuo Rahmanović i odlično uposlio Tatara koji sjajno pogađa gol gostiju za 1:0. Bordo ekipa je nastavila sa sebi karakterističnom igrom, u 21. minuti odlična prilika za asistenta kod prvog gola Rahmanovića, ali njegov udarac ipak završava kornerom. Nakon ove prilike počela je malo žustrija igra koju je sudija iz Španije kažnjavao kartonima za Rahmanovića i Oremuša. Na iduću priliku se čekalo do 41. minute kada Pejović šutira ipak preko gola Budućnosti. U 43. minuti šok za domaćine, akciju Budućnosti završava Moraitis i matira Kovačevića za izjednačenje, što je i ujedno bilo posljednje dešavanje u prvom dijelu.

U drugom poluvremenu bordo ekipa je malo prepustila loptu gostima, koji u 47. minuti prijete iz slobodnog udarca, ali Kovačević je na visini zadatka. U 54. minuti dobra prilika za Sarajevo, ali golman gostiju je ipak bio brži od Tatara. U istoj minuti, iz idućeg napada ozbiljna situacija pred golom Sarajeva, ali Pejović čisti loptu sa gol-linije. U 65. minuti Grbić pokušava, ali Kovačević savršeno reaguje, kao i u toku cijele utakmice. U 66. minuti se ipak pokazao kvalitet bordo ekipe, odličan napad po lijevoj strani, Pidro savršeno centrira, a Fanimo majstorski pogađa vrh gola Dragojevića za novo vodstvo. Odmah nakon gola Ahmetović ima dobru priliku, ali ne zahvaća loptu na najbolji način i ona odlazi pored gola. Od 73. minute Sarajevo je igralo sa igračem manje, Rahmanović je dobio drugi žuti karton i morao je ranije pod tuš. Do kraja utakmice gosti su pokušavali doći do gola, ali je bordo ekipa ipak bila opasnija iz kontra-napada. U 83. minuti domaća ekipa ima sjajnu priliku, ali strijelac prvog pogotka, Benjamin Tatar, iz dobre situacije šutira preko gola. U 90. minuti Budućnost je imala dvije prilike, ali štoperi Sarajeva su danas bili odlični i lagano to riješili, što je ujedno bilo i posljednje dešavanje u ovoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Evropa Ligu.

FK Sarajevo sada očekuje utakmica četvrtog kola kvalifikacija za Evropa Ligu protiv ekipe Celtica iz Škotske. Utakmica se igra u četvrtak, 1. oktobra na stadionu Bilino Polje.