Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
FK Sarajevo se plasirao u polufinale Kupa BiH
Vijesti

FK Sarajevo se plasirao u polufinale Kupa BiH

10.03.2021 u 21:00h

Fudbalski klub Sarajevo je danas odigrao utakmicu četvrtfinala Kupa BiH protiv ekipe Zrinjskog iz Mostara. Utakmica je završena pobjedom bordo ekipe rezultatom 1:0, a strijelac jedinog pogotka je bio Haris Handžić. 

FK Sarajevo je današnju utakmicu započeo u sastavu: Kovačević, Pidro, Miličević, Dupovac, Oremuš, Đokanović, Pejović, Mešanović, Fanimo, Hebibović i Handžić.

Sarajevo je kroz cijelu utakmicu bio bolji protivnik, a to je najavljeno odmah na početku kada je Mešanović u dva navrata zaprijetio golu gostiju, u 2., te u 4. minuti. Sarajevo je kroz cijelo prvo poluvrijeme imalo inicijativu, Zrinjski je uspijevao odolijevati napadima, ali u 38. Dupovac odlično iznosi loptu, te sa svoje polovine sjajno upošljava Handžića. On nije imao puno problema da lagano matira golmana gostiju i dovede bordo ekipu u vodstvo. I nakon gola, Sarajevo je nastavilo prijetiti, u 42. minuti Mešanović šutira preko gola, što je bila posljednja prilika u prvom poluvremenu. 

Drugo poluvrijeme je obilježila staložena igra Sarajeva dok su gosti pokušavali doći do izjednačenja, ali bezuspješno. U 65. minuti nesporazum između Kovačevića i Miličevića, nakon koje je u prilici bio Ivančević, ali golman Sarajeva odlično reaguje i spašava svoj gol. U 74. minuti se desio možda i odlučujući momenat za Zrinjski na ovoj utakmici. Handžić je ukrao loptu nesmotrenom Gačiću koji ga kao posljednji igrač faulira, te mu je pokazan crveni karton. Iz slobodnog udaraca nakon tog prekršaja Hebibović silovito gađa, ali njegov udarac završava na prečki gola gostiju. Tek u 81. minuti Zrinjski je uputio prvi udarac na meču, Mašić je šutirao preko gola. U 92. minuti posljednja prilika na susretu, Dupovac je ostao sam u petercu gostiju, ali nije uspio poslati loptu u gol, te je utakmica završena rezultatom 1:0 i prolazom Sarajeva u polufinale Kupa BiH. 

U polufinale Kupa BiH su se još plasirali Klis iz Buturović Polja, Tuzla City i Borac iz Banjaluke, te će jedna od ove tri ekipe biti protivnik Sarajeva u nastavku takmičenja. Bordo ekipu sada za vikend očekuje novo kolo Premijer lige BiH i utakmica protiv ekipe Širokog Brijega.