Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Fudbaleri Sarajeva se oprostili od koševske publike ubjedljivom pobjedom protiv Travnika
Vijesti

Fudbaleri Sarajeva se oprostili od koševske publike ubjedljivom pobjedom protiv Travnika

29.11.2015 u 16:19h

Fudbaleri aktuelnog šampiona Bosne i Hercegovine pobjedom protiv Travnika, u sklopu 17. kola BH Telecom Premijer lige, oprostili su se od koševske publike u 2015. godini. Krajnji ishod utakmice odigrane na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović-Hase” glasio je 4:0 u korist Bordo kluba, a pogađali su Leon Benko, Haris Duljević, Adnan Kovačević i Adnan Osmanović.

IMG_20151129_133359

Susret bolje otvaraju naši prvotimci. Almir Bekić je u 3. minuti ubacio za Velkoskog, koji šutira, ali golman gostiju brani njegov pokušaj. Nedugo poslije, Duljević je ušao u šesnaesterac Travnika, šutirao, a Nurković brani njegov udarac. U nastavku napada lopta dolazi do Benka, koji pokušava petom postići gol, ali nije uspio u svojoj namjeri. Prvu priliku na utakmici igrači Travnika imali su u 20. minuti, kada je Aleksić poslije ubacivanja Dudića loše šutirao, a naš golman, Emir Plakalo, nije imao problema da uhvati loptu.

Naši igrači su došli do zasluženog vodstva u 24. minuti utakmice. Rustemović je ubacio iz kornera, a Velkoski prihvatio loptu i pronašao Benka, kojem nije bio problem da sa nekoliko metara pospremi loptu iza leđa nemoćnog Nurkovića. Već u narednom napadu, rezultat na semaforu koševskog stadiona glasio je 2:0. Duljević je ušao u šesnaesterac, prošao Nurkovića i gotovo sa korner linije postigao lijep gol. Pet minuta poslije, svoj udarac je isprobao i Berberović, no nije došlo do ponovne promjene rezultata. U 35. minuti Amer Bekić je glavom šutirao, a nekoliko minuta poslije i Duljević je učinio isto sa distance, ali se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu od 2:0 za Fudbalski klub Sarajevo.

IMG_20151129_133454

Prvu priliku u drugom poluvremenu utakmice imali su naši fudbaleri. Duljević je na dodavanje Velkoskog šutirao iskosa, sa lijeve strane, a lopta odlazi pored stative Travnika. Već u narednom napadu, Almir Bekić je pustio loptu za Berberovića, koji snažno šutira, ali odbrana gostiju uspijeva izblokirati njegov udarac. U 50. minuti, ponovo je u prilici bio danas raspoloženi Duljević, koji ovog puta na dodavanje Okića šutira nekoliko centimentara pored lijeve stative gola Travnika.

Novi gol u mreži Travnika gledaoci današnje utakmice vidjeli su 52. minuti. Rustemović je odlično ubacio sa desne strane, Kovačević skočio u šesnaestercu i glavom matirao Nurkovića. U 75. minuti, Berberović je isprobao svoj udarac, ali nije bilo promjene rezultata. Sarajevo je moglo do novog gola u 78. minuti. Kallasi je odlično šutirao sa distance, a golman Travnika je krajnjim naporima odbranio njegov udarac. Do lopte dolazi Amer Bekić čiji udarac glavom završava na prečki, a potom udarac Osmanovića sa gol linije izbacuje Aleksić.

U 86. minuti, naši fudbaleri uspjeli su postići novi gol. Duljević je odlično prošao po lijevoj strani i uposlio mladog Adnana Osmanovića, koji preciznim udarcem pogađa nebranjeni dio mreže za konačnih 4:0. Spomenimo i to, da je odličnu priliku imao kapiten našeg kluba, Haris Duljević, koji je u posljednjoj minuti utakmice, poslije lijepog prodora, pogodio stativu gola gostiju, koja je po treći put danas bila saveznik Travnika.

U narednom kolu, koje je posljednje u ovom dijelu sezone, Fudbalski klub Sarajevo će gostovati Širokom brijegu.


FK Sarajevo 4:0 NK Travnik

Strijelci: Benko 24’, Duljević 25’, Kovačević 52’, Osmanović 86’.

Olimpijski stadion “Asim Ferhatović-Hase”, gledalaca: 1.500, sudija: Antoni Bandić, žuti kartoni: Almir Bekić, Benko (Sarajevo), Civić, Aleksić, Ćurić (Travnik).

FK Sarajevo: Plakalo, Almir Bekić, Kallasi, Barbarić, Kovačević, Berberović (od 79. Mihojević), Rustemović, Duljević, Velkoski (od 76. Osmanović), Amer Bekić, Benko (od 46. Okić).

NK Travnik: Nurković, Hasanhodžić, Jašarević, Zajmović (od 73. Anđušić), Smajić, Šivšić, Dudić, Kadrić (od 46. Ćurić), Čivić, Kobiljar (od 64. Nuhić), Aleksić.


HIFA-HD (1)