Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
GOL AHMETOVIĆA ZA POBJEDU PROTIV SLOBODE
Vijesti

GOL AHMETOVIĆA ZA POBJEDU PROTIV SLOBODE

22.05.2022 u 20:00h

Sarajevo je ostvarilo pobjedu u utakmici odigranoj u okviru 32. kola Premijer lige BiH protiv ekipe Slobode. Na meču odigranom na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase” naš tim je slavio sa 1:0.

Jedini gol na utakmici postigao je Mersudin Ahmetovic u 45. minuti. Nakon jednog urarca Kapića sa velike udaljenosti, golman gostiju Bukvić je kratko odbio loptu na koju je natrčao napadač Sarajeva i postigao jedini pogodak na utakmici. Za Ahmetovića je ovo ukupno 61. gol u karijeri u dresu Sarajeva.

U drugom poluvremenu nije bilo pretjerano mnogo uzbuđenja pa je tako naš tim uspio ostvariti pobjedu na posljednjoj domaćoj utakmici u ovoj sezoni. Vrijedi naglasiti da je na ovoj utakmici prvi put u početnih 11 seniorskog tima zaigrao talentovani Irfan Ramić.

Bordo tim je poslije ove pobjede ostao na 4. poziciji na tabeli, sa 4 boda više u odnosu na ekipu Željezničara, a s obzirom da je do kraja šampionata preostalo još jedno kolo jasno je da će naš tim sezonu završiti na četvrtoj poziciji na tabeli. U posljednjem kolu u petak od 20 sati u Mostaru, Sarajevo igra protiv ekipe Veleža.  

32. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine

Sarajevo - Sloboda 1:0 (Ahmetović 45’)

Olimpijski stadion “Asim Ferhatović Hase”

Sudija: Miloš Gigović (Gradiška)

Žuti kartoni:  Ahmetović, Irfan Ramić, Kapić, Oremuš, Lazić (Sarajevo); Osmić (Sloboda)

FK Sarajevo: Dizdarević, Oremuš (Hebibović 87’), Lazić, Mujakić, Dupovac, Đokanović, Kapić. (Velkoski 75’), Varešanović (Bodul 70’), Ramić I.,Suljić (Čataković 87’), Ahmetović (Bagarić 70’)

FK Sloboda: Bukvić, Osmić, Devedžić, Jusić, Kapetanović, Kurtalić, Balić, Mehmedović (Mujagić 61’), Predragović (Alić 68’), Veselinović (Maksimović 81’), Beganović