Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Gol Varešanovića dovoljan za pobjedu nad Krupom
Vijesti

Gol Varešanovića dovoljan za pobjedu nad Krupom

21.03.2021 u 17:00h

Fudbalski klub Sarajevo je danas odigrao utakmicu 23. kola m:tel Premijer lige BiH protiv FK Krupa na Stadionu Asim Ferhatović Hase. Utakmica je završena rezultatom 1:0 za Sarajevo, a jedini pogodak postigao je Varešanović. 

FK Sarajevo je današnju utakmicu igrao u sastavu: Kovačević, Hodžić, Miličević, Adukor, Oremuš, Đokanović, Sušić (od 45. Pejović), Varešanović (od 74. Cmiljanić), Fanimo, Hebibović (od 37. Milanović) i Mešanović. 

U prvom poluvremenu nismo vidjeli mnogo prilika, tek poneka šansa na obje strane. Prva je zaprijetila bordo ekipa, Sušić dugom loptom upošljava Hebibovića, ali njegov udarac ide pored gola. Krupa je nakon toga pokušala preko Rakića, ali Kovačević siguran. Najozbiljnija prilika za Sarajevo je bila djelo Varešanovića, ali njegov udarac nije puno zabrinuo Kolaka, te se na pauzu otišlo sa početnim rezultatom.

Sarajevo drugo poluvrijeme otvara furiozno, već u prvih 10 minuta dvije prilike. Prvo Pejović šutira preko gola iz slobodnog udarca, a zatim Mešanović iz izgledne situacije ne uspijeva prevariti Kolaka. Ipak u 57. minuti, Sarajevo stiže do pogotka. Hodžić ubacuje loptu u kazneni prostor, gdje je najviši Mešanović. On spušta loptu za Milanovića, koji sjajno upošljava Varešanovića i on lagano postiže svoj prvi pogodak u bordo dresu. Nakon pogotka Krupa je malo ofanzivnije krenula, ali Sarajevo je više prijetilo. Cmiljanić je nakon solo prodora pokušao, ali njegov šut je izblokiran. Do kraja susreta Krupa je pokušavala, ali bezuspješno, te je ostalo 1:0.

Premijer ligu BiH sada čeka reprezentativna pauza, a za dvije sedmice FK Sarajevo igra svoju utakmicu protiv ekipe Širokog Brijega, ponovo na Stadionu Asim Ferhatović Hase.