Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
GOSTUJUĆA POBJEDA PROTIV BORCA NA OTVARANJU SEZONE
Vijesti

GOSTUJUĆA POBJEDA PROTIV BORCA NA OTVARANJU SEZONE

24.07.2022 u 19:00h

Sarajevo je ostvarilo pobjedu na prvoj utakmici u okviru nove sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine. Bordo tim je na gostovanju protiv Borca slavio 3:1. Utakmica je odigrana na stadionu “Mlakve” u Bosanskom Novom, s obzirom na to da se na stadionu u Banjaluci vrši zamjena travnjaka.

Sarajevo je bilo bolja ekipa kroz cijelu utakmicu, iako se na poluvrijeme otišlo bez golova. Najbolje prilike za naš tim u tom dijelu meča promašio je Čataković, dok je Borac u nekoliko navrata zaprijetio nakon prekida.  

U drugom dijelu meča viđena su 4 pogotka. Sarajevo je povelo u 47’ minuti. Varešanović je oduzeo jednu loptu na svojoj polovini, pretčao sa njom 50-ak metara i lijepim udarcem unutrašnjim dijelom stopala plasirao je u donji lijevi ugao golmana Četkovića. Borac se vratio u 70’ minuti nakon što je Mrkaić iskoristio nesporazum Đokanovića i Dizdarevića i izjednačio na 1-1. Do kraja meča Sarajevo vrši pritisak, koristi greške protivnika i golovima Kobiljara i Ikića dolazi do sigurne i zaslužene pobjede.

Sarajevo je tako na najbolji način otvorilo sezonu u okviru Premijer lige Bosne i Hercegovine. Narednog vikenda na rasporedu je i prva domaća utakmica u novoj sezoni s obizrom na to da Sarajevo u subotu 30. jula na stadionu “Asim Ferthatović Hase” dočekuje Slogu iz Doboja. Susret se igra od 21:00.

2.kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine

Borac - Sarajevo 1:3 (Mrkaić 70’ – Varešanović 47’, Kobiljar 77’, Ikić 87’)

Stadion “Mlakve” – Bosanski Novi

Sudija: Antoni Bandić (Čapljina)

Žuti kartoni:  Subić, Piščević (Borac); Mujakić, Čirjak, Kobiljar, (Sarajevo)

FK Borac: Četković, Andrić (Ćorić 57’), Gajić, Vojnović, Subić, Popara, (Popara 57’), Piščević (Predragović 82’), Zakarić (Kulašin 54’), Meleg, Tatar, Mrkaić

 FK Sarajevo: Dizdarević, Muhammed, Đokanović, Mujakić, Tomašević, Ramić (Kapić 63’), Čirjak (Oremuš 81’), Varešanović (Ramić 82’), Čataković (Ikić 63’), Đafić (Kobiljar 73’), Mulahusejnović (Ahmetović 82’)