Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Hebibović i Klarić do kraja sezone posuđeni Olimpicu
Vijesti

Hebibović i Klarić do kraja sezone posuđeni Olimpicu

28.01.2016 u 20:45h

Fudbalski klub Sarajevo posudio je dva igrača Olimpicu. U narednoj polusezoni, dres kluba sa Otoke nosit će Anel Hebibović i Ildar Klarić. Olimpic se, nakon prvog dijela sezone, nalazi u donjem dijelu BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine, i sigurno je da će pomenuti dvojac iz Bordo kluba poboljšati kvalitet igračkog kadra Olimpica, kako bi uspjeli u svojoj namjeri i sačuvali premijerligaški status.

Krilni fudbaler, Anel Hebibović, u naš Klub je stigao u ljetnom prelaznom roku tekuće sezone iz mostarskog Veleža. U dresu Sarajeva odigrao je ukupno 12 utakmica, postigao je jedan gol i upisao dvije asistencije. Debitovao je pred koševskom publikom na evropskoj utakmici protiv Lecha iz Poznana, 14. jula 2015. godine, a prije nego što je počeo nastupati u bordo-bijelom dresu, igrao je još za Igman iz Konjica, GOŠK iz Gabele, te Velež.

Dvadesetogodišnji napadač, Ildar Klarić, nakon dolaska u FK Sarajevo iz redova Zrinjskog, prošlu polusezonu proveo je na posudbi u Bosni iz Visokog, gdje je odigrao 7 utakmica. Osim Sarajeva, Zrinjskog i Bosne, Klarić je nastupao i za Igman iz Konjica.

Anelu i Ildaru želimo puno sreće u nadolazećoj polusezoni.


HIFA-HD (1)