Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Hrvoje Miličević ostaje u Sarajevu! 
Vijesti

Hrvoje Miličević ostaje u Sarajevu! 

21.02.2021 u 12:00h

Hrvoje Miličević pridružio se Oremušu i Dupovcu koji su ovog vikenda dogovorili nastavak saradnje sa aktuelnim šampionom Bosne i Hercegovine. 

Dvadesetsedmogodišnji štoper potpisao je novi ugovor u trajanju od jedne godine.

Hrvoje Miličević: “Sretan sam jer smo dogovorili nastavak saradnje. Tokom prelaznog roka bilo je nekoliko ponuda, ali zajedno sa klubom odlučio sam da sam najvažniji za ekipu sada. Naš cilj ove sezone je jasan i na svaki mogući način dat ću svoj doprinos da ga zajedno ostvarimo.”

Mostarac je na Koševo je stigao na zimu 2020. godine, a debitovao je u utakmici protiv FK Tuzla City. Od tada je upisao ukupno 23 nastupa u Bordo dresu u kojima je upisao jedan pogodak i asistenciju.

Emir Hadžić: “Velika stvar za ekipu je činjenica da odbrana ostaje nepromijenjena - štoperski duo Miličević Dupovac se pokazao kao fantastičan i sigurni smo da će tako biti i do kraja sezone. Hrvoje je odličan igrač i zaista smo sretni jer ostaje na Koševu”. 

Miličević je propustio samo pet utakmica od dolaska u Sarajevo, a u bordo dresu i dalje ne zna za poraz u domaćim takmičenjima.