Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
HŠK Zrinjski 2:2 FK Sarajevo
Vijesti

HŠK Zrinjski 2:2 FK Sarajevo

28.02.2016 u 17:20h

U prvom kolu proljetnog dijela prvenstva, Sarajevo je remiziralo na današnjoj utakmici protiv Zrinjskog. Utakmica, koja je odigrana na stadionu pod Bijelim Brijegom, završena je rezultatom 2:2, a golove za naš klub su postigli Deni Simeunović i Amer Bekić.

_MG_0594

Prvu priliku na današnjoj utakmici imali su naši igrači. Rustemović je povukao loptu sa centra, došao skoro do šesnaesterca i dodao loptu do Cesara. Međutim, do lopte prije dolazi golman domaćih, te je otklonjena opasnost po gol Zrinjskog. Na drugoj strani, Zrinjski je u 11. minuti izveo prvi korner, ali Kovačević izbacuje loptu. Emerson je potom nekoliko minuta poslije ubacio za Cezara, koji nije uspio doći do lopte prije Graovca, a prvi udarac na utakmici uputio je bivši igrač Sarajeva, Ognjen Todorović, koji je u 20 minuti isprobao Pavlovića, no naš golman sigurno hvata loptu.

Sarajevo je došlo do zasluženog vodstva u 23. minuti. Cezar je vratio loptu do Almira Bekića, koji desnom nogom ubacuje, a Simeunović prizemnim udarcem matira nemoćnog Karačića na golu domaćih. U nastavku su fudbaleri Zrinjskog imali nekoliko prilika, koje nisu uzrokovale promjenu rezultata, a što se tiče našeg kluba, sjajnu priliku imao je Haris Harba, koji je sa distance šutira pored gola. Do kraja prvog dijela, Zrinjski je uspio izjednačiti. Nakon greške Almira Bekića, lopta dolazi do Todorovića, koji šutira i postiže gol za poravnanje, te su igrači pri rezultatu 1:1 otišli na odmor.

_MG_0775

Sarajevo je na početku drugog poluvremena imalo sjajnu priliku. Emerson je pronašao Benka, koji je uspio da prebaci Karačića, ali sa gol linije loptu izbacuje Graovac. Nedugo poslije toga, Almir Bekić je šutirao iskosa sa lijeve strane, no lopta odlazi samo u korner. Dobru igru Sarajeva u drugom dijelu naš tim je krunisao golom u 68 minuti. Almir Bekić ubacuje sa lijeve strane, a Amer Bekić glavom postiže gol za novo vodstvo našeg kluba.

Naš klub je nastavio sa terenskom dominacijom. Emerson je odlično šutirao sa vrha šesnaesterca u 75. minuti, a Karačić se istakao dobrom intervencijom. Na drugoj strani, dobru priliku je imao i Zrinjski, kada je Bilbija u 78. minuti pogodio okvir gola Pavlovića. Ipak, isti igrač je uspio postići gol sedam minuta poslije. Poslije jednog slobodnog udarca, lopta dolazi do Bilbije, koji šalje loptu iza leđa golmana Sarajeva.

Do kraja utakmice, Sarajevo je imalo dobru priliku preko Rustemovića, koji je šutirao iz slobodnog udarca, iskosa, sa desne strane, ali je golman Karačić odbranio, te je sačuvao svoju mrežu.

U narednom kolu, Sarajevo će na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović-Hase” dočekati zenički Čelik. Utakmica se igra 5. marta, sa početkom u 17 sati.

HŠK Zrinjski 2:2 FK Sarajevo

Stadion pod Bijelim Brijegom u Mostaru, gledalaca: 4.000, sudija: Eldin Jakupović, žuti kartoni: Simeunović, Almir Bekić, Kadušić (Sarajevo), Blaić, Radulović (Zrinjski), strijelci: Simeunović 23’, Amer Bekić 68’ (Sarajevo), Todorović 45’, Bilbija 85’ (Zrinjski).

HŠK Zrinjski: Karačić, Blaić, Stojkić, Laštro, Graovac, Petrak, Tomić (od 68. min. Radulović), Žeravica (od 70. min. Bilbija), Todorović, Zakarić (od 64. min. Filipović), Mešanović.

FK Sarajevo: Pavlović, Kadušić, Almir Bekić, Kovačević, Barbarić, Rustemović, Emerson, Simeunović (od 52. min. Benko), Harba, Cezar (od 64. min. Radovac), Amer Bekić (od 77. min Okić).


HIFA-HD (1)