Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Hvala Modriča!
Vijesti

Hvala Modriča!

30.09.2021 u 09:15h

"Jedan klub ne čine trenutni rezultati, nego maniri i njegova historija." - rečenica koju ste mogli čuti hiljadu puta u svakodnevnoj komunikaciji, dobila je potvrdu jučer u Modriči.

Fudbaleri našeg Sarajeva gostovali su ekipi Alfa Modriče u okviru šenaestine finala Kupa BiH. Utakmica u kojoj smo slavili pobjedu rezultatom 4:1, ali koju nećemo samo pamtiti po pobjedi i strijelcima pogodaka.

Modriča je klub sa gotovo stoljetnom tradicijom. U svojoj historiji su osvajali trofej namijenjen pobjedniku Premijer lige BiH i Kupa BiH, a njihov dres su u prošlosti nosila mnoga poznata fudbalska imena. 

Oficijelni spiker, gospodin Slađan Jeremić, je u najavi duela govorio o historiji Sarajeva, osvojenoj tituli 1966/67, fudbalerima i trenerima našeg tima, a u svakom svom obraćanju okupljenim gledaocima je pozivao na fer i sportsko ponašanje kako na terenu, tako i na tribinama. I zaista je tako bilo.

Odavno se fudbaleri, stručni štab i kompletno osoblje našeg kluba koje je prisustvovalo utakmici nije osjećalo ljepše i prijatnije i na tome im veliko HVALA.

Na poluvremenu utakmice oficijelni spiker pozvao je navijače da svaki potez domaćeg i gostujućeg tima pozdrave sa aplauzom, što se desilo i u 68. minuti kada je gromoglasnim aplauzom ispraćen pogodak Matthiasa Fanima za 1:4. Nadamo se da ćemo zbog svega navedenog vrlo brzo imati priliku ugostiti fudbalere FK Alfa Modriča i sve njihove selekcije u našem domu na stadionu Asim Ferhatović Hase kada ćemo nadamo se još jednom zajedno proslaviti pogotke Bordo tima.

Nadamo se da će i ostali klubovi naučiti na primjeru ovog kluba (koji je danas očitao lekciju svima nama iz ponašanja), i međusobno se utrkivati ko će biti bolji domaćin.

Ovim putem još jednom koristimo priliku da se najiskrenije zahvalimo domaćinu i poželimo im mnogo sreće u nastavku sezone, te što brži povratak na staze stare slave.