Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Izvještaj - FK Leotar 0:2 FK Sarajevo
Vijesti

Izvještaj - FK Leotar 0:2 FK Sarajevo

26.02.2022 u 00:00h

Fudbaleri Sarajeva savladali su Leotar u Trebinju i na najbolji način započeli su drugi dio premijerligaške sezone. Naši igrači pobijedili su Leotar sa 0:2.

Svoj uspješan debi na klupi Sarajeva upisao je tako trener Aleksandar Vasoski, koji je po prvi put danas vodio naš tim na jednoj službenoj utakmici. Novom pobjedom naš tim ima 31 bod na premijerligaškoj tabeli.

Igrala se 38. sekunda kada je Sarajevo povelo. Nakon izbijanja lopte jednog od stopera lopta dolazi u kazneni prostor Leotara, Dražen Bagarić je na kraju spušta do Asmira Suljića, a on loptu šalje u mrežu Leotara. Zaprijetio je nakon toga Leotar dva puta nakon prekida, ali bila je odbrana bordo tima na visini zadatka, da bi u 12. minuti gosti stigli i do drugog gola.

Suljić je probio po lijevoj strani, zaustavili su ga defanzivci Leotara, a lopta dolazi do Čatakovića koji ubacuje u šesnaestarac. Sjajno se snalazi Bagarić, koji lijepim potezom sa šalje loptu u gol za 0:2.

U nastavku prvog dijela imalo je Sarajevo inicijativu, ali nismo vidjeli još izglednih prilika za postizanje gola. 

U drugom poluvremenu Leotar je pokušavao da se vrati u utakmicu. Putem rezerviste Aćimovića prijetili su u dva naprava, ali Dizdarević je bio siguran. 

U finišu susreta Sarajevo je imalo nekoliko odličnih prilika. Palić, Čataković i Ahmetović su prbali, ali nije bilo promjene rezultata. Do kraja je ostalo 0:2 i Sarajevo je upisalo tri boda.

Premijer liga BiH, 20. kolo: FK Leotar 0:2 FK Sarajevo (Suljić 1’, Bagarić 12’)

Stadion: Police (Trebinje). Gledalaca: 750. Sudija: Antoni Bandić (Grude). Žuti kartoni: Santrač, Sekulović, Dujaković (Leotar). Suljić, Šečerović (Sarajevo).

FK Leotar: Puletić, Arsić (od 46. Chichba), Milović, Čolić (od 46. Santrač), Perišić, Dujaković, Sekulović, Arežina (od 57. Aćimović), Todorović, Govedarica (od 75. Paranos), Krstovski.

FK Sarajevo: Dizdarević, Mujakić, Dupovac, Hebibović, Pidro, Đokanović, Šećerović (od 67. Palić), Kapić (od 85. Kobiljar), Suljić (od 78. Velkoski), Bagarić (od 78. Varešanović) i Čataković (od 85. Ahmetović).