Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Izvještaj - FK Sarajevo 1:1 FK Borac Banja Luka
Vijesti

Izvještaj - FK Sarajevo 1:1 FK Borac Banja Luka

12.03.2022 u 00:00h

Fudbalski klub Sarajevo remizirao je s Borcem u današnjem susretu 22. kola m:tel Premijer lige BiH.

Bordo tim na odličan način otvara utakmicu. Šečerović je sjajno pronašao Suljića, koji lijepim udarcem dovodi Sarajevo u vodstvo. Nakon toga, golman Borca je u više navrata uspio da sačuva svoju mrežu, a sa druge strane Lukić je imao jednu priliku za Borac. 

Kapić je u 29. minuti promašio, potom je odbrana Borca u dva navrata loptu izbacila gotovo sa gol crte. Sarajevo je odigralo odlično poluvrijeme i sa minimalnim vodstvom otišlo na pauzu.

Već na startu drugog dijela u stopostotnoj je šansi Bagarić poslije dobrog centaršuta Avramovskog, ali s pet metara šalje loptu pored gola Borca. Zatim je Suljić u 57. minuti imao priliku da udvostruči prednost svoje ekipe nakon što je lopta ispala Ćetkoviću, ali pogodio je Ćorića na gol-liniji.

Dvije minute kasnije,Borac je poravnao. Lukić koristi slabu reakciju naše odbre i loptu šalje iza leđa Dizdarevića. 

Sarajevo je zatim nastavilo sa napadima, trener Vasoski pokušavao izmjenama, a veliku priliku je imao Ahmetović, kada njegov udarac glavom igrači Borca izbacuju sa gol crte. Ostalo je 1:1 do kraja. 

FK Sarajevo 1:1 FK Borac Banja Luka

Olimpijski stadion "Asim Ferhatović-Hase", Glavni sudija: Irfan Peljto (Sarajevo), Strijelci: Suljić (Sarajevo), Lukić (Borac), Žuti kartoni: Bagarić, Palić, Šečerović (Sarajevo), Molls, Brkić, Ćorić (Borac).

FK Sarajevo: Dizdarević, Mujakić, Palić, Hebibović (Šabanović), Pidro, Šećerović (Oremuš), Kapić, Avramovski (Kobiljar), Varešanović (Čataković), Suljić, Bagarić (Ahmetović).

FK Borac Banja Luka: Ćetković, Bošnjak, Vojnović, Ćorić, Kujundžić (Subić), Brkić, Molls, Meleg (Vušurović), Cvijanović (Begić), Ayaz, Lukić (Moraitis).