Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Izvještaj - FK Sarajevo 5:1 FK Goražde
Vijesti

Izvještaj - FK Sarajevo 5:1 FK Goražde

19.02.2022 u 00:00h

Fudbaleri Sarajeva odigrali su danas posljednju provjeru uoči nastavka m:Tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

U Trening centru Bordo kluba u Butmiru izabranici trenera Aleksandra Vasoskog savladali su člana 1. lige Federacije BiH, ekipu Goražda, rezultatom 5:1. U skladu s dogovorom stručnih štabova utakmica se igrala četiri puta po trideset minuta, kako bi svi fudbaleri upisali adekvatnu minutažu.

Sarajevo je odigralo jednu dobru utakmicu, a naročito nas raduje dobro golgetersko raspoloženje fudbalera, prije svega Dražena Bagarića, koji je postigao tri gola. Prvi gol je postignut u 20. minuti utakmice. Pidro je ubacio sa lijeve strane, a Bagarić još ljepše pogodio za vodstvo. Dvadeset minuta poslije, Pidro je proigrao Suljića, koji u šesnaestercu pronalazi Bagarića, a naš napadač glavom postiže drugi gol na utakmici. 

Igrala se 47. minuta kada je Goražde došlo do gola. Gosti su lijepim golom smanjili rezultatsku prednost, ali su naši fudbaleri brzo odgovorili trećim golom Bagarića.

U 60. minuti trener Vasoski je promijenio čitav tim, a svega tri minute poslije izmjena novi gol. Tarik Ramić je poslije kornera glavom pogodio za povećanje vodstva našeg tima. Do kraja susreta posljednji gol na utakmici postigao je Halid Šabanović.

Vrijedi spomenuti i nekoliko dobrih napada Sarajeva, a prije svega kroz nekoliko kvalitetnih prilika za Čatakovića, Hebibovića i Bagarića, koji nisu svoje akcije krunisali golovima.

Fudbaleri Sarajeva do početka prvenstva trenirati će u glavnom gradu BiH, a prvo kolo proljetnog dijela sezone na rasporedu je 26.2., kada će naš tim gostovati Leotaru u Trebinju.

FK Sarajevo 5:1 FK Goražde

Golovi: Bagarić (3), Tarik Ramić, Šabanović.

FK Sarajevo: Dizdarević, Hebibović, Pidro, Dupovac, Mujakić, Đokanović, Kapić, Čataković, Suljić, Kobiljar, Bagarić. Još su igrali: Šabanović, Islamović, Palić, Lazić, Tarik Ramić, Šečerović, Buljubašić, Velkoski, Irfan Ramić, Avramovski. Trener: Aleksandar Vasoski.