Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Karamatić: "Neosporan je kvalitet naše ekipe."
Vijesti

Karamatić: "Neosporan je kvalitet naše ekipe."

17.07.2012 u 12:48h

Večerašnjim treningom igrači FK Sarajevo završiti će male pripreme za utakmicu drugog pretkola kvalifikacija za ligu Europe, u kojoj će bordo tim odmjeriti snage sa ekipom iz Bugarske PFC Levski Sofia. Među igračima vlada dobra atmosfera i svi veoma optimistično ulaze u ovaj susret.

"Neosporan je kvalitet naše ekipe. Siguran sam da možemo napraviti dobar razultat. Istina, za to nam je potrebno maksimalno zalaganje i vrhunska koncentracija tokom svih 90. minuta, ali dobro smo spremni i vjerujem u nas. Ekipa Levskog je jedna odlična ekipa, međutim, uz dobar rezultat u Sofiji mislim da možemo obezbijediti prolaz dalje na Koševu.", kazao je Žarko Karamatić.

"Vjerujem u naš kvalitet i zaista se nema puno toga za reći. Kratko i jasno, očekujem dobru utakmicu i našu pobjedu.", kazao je Said Husejinović.

PFC Levski Sofija, uz CSKA Sofija, je jedan od najuspješnijih klubova u Bugarskoj. U svojoj bogatoj historiji osvojili su 26 titula prvaka Bugarske i tri puta osvojili kup. Svoje utakmice igraju na stadionu "Georgi Asparuhov", čiji je kapacitet 29.200 sjedećih mjesta. Ponajbolji igrači Levskog su reprezentativac Vladimir Gadzev i bivši reprezentativac Stanislav Angelov.

Prva utakmica drugog pretkola kvalifikacija za ligu Europe se igra u četvrtak, sa početkom u 20h po lokalnom vremenu, odnosno 19h po srednjoeuropskom vremenu.