Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Kobiljar: "Presretan sam što sam dio Fudbalskog kluba Sarajevo"
Vijesti

Kobiljar: "Presretan sam što sam dio Fudbalskog kluba Sarajevo"

27.06.2015 u 10:14h

Talentovani veznjak, Rijad Kobiljar, potpisao je ugovor sa Fudbalskim klubom Sarajevo i zvanično je novi igrač u svlačionici šampiona države.

Kobiljar, koji je rođen 8. aprila 1996. godine, već je u trenažnom procesu sa ekipom, a odradio je kompletne pripreme na Jahorini, te ostavio dobar dojam, nakon čega je odlučeno da Rijad ostane u Fudbalskom klubu Sarajevo.

Nakon zvaničnog potpisivanja ugovora, mladi veznjak nije krio svoju sreću.

“Prvi utisci o Fudbalskom klubu Sarajevo su odlični. Velika je čast trenirati sa igračima poput Benka, Stojčeva i Cimirota. Također, i sam stručni štab je izuzetno kvalitetan i odgovara mi stil igre koji Sarajevo igra. Za mene je ovo vrhunski Klub i presretan sam što sam dio Sarajeva”, kazao je Kobiljar.

IMG_1012

Kobiljar u redove Sarajeva dolazi iz američkog univerziteta Jacksonville, gdje je u protekloj sezoni postigao šest golova, ali i ubilježio osam asistencija. Zahvaljujući dobrim igrama, bio je izabran i u “All star team” konferencije. Iako je u proteklim godinama živio i igrao u Americi, Rijad je od malena veliki navijač Fudbalskog kluba Sarajevo, a za to su prije svega, zaslužni njegovi roditelji.

“Moj otac je veliki navijač Fudbalskog kluba Sarajevo i to se prenijelo na mene. Na svoju prvu utakmicu sam otišao sa svojih četrnaest mjeseci, a otac me je odveo na Sjevernu tribinu Koševa da gledamo Sarajevo. U našoj kući, znamo samo za Bordo boju. Potpisati ugovor sa Fudbalskim klubom Sarajevo, nije samo bio moj san, već i san mojih roditelja, i neopisiva je sreća, sada, nakon što sam to ostvario”, zaključio je Kobiljar.

Dobrodošao Rijade!


knjiga vremena-830x300