Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Krajišnik: Potpis ugovora je ispunjene očevog sna i moja velika satisfakcija
Vijesti

Krajišnik: Potpis ugovora je ispunjene očevog sna i moja velika satisfakcija

04.02.2016 u 07:47h

Fudbalski klub Sarajevo potpisao je ugovor sa osamnaestogodišnjim veznjakom Damjanom Krajišnikom, koji je u proteklim danima boravio na probi, te je trenirao sa našim prvim timom. Krajišnik u redove Sarajeva dolazi iz akademije beogradskog Partizana, a u svojoj karijeru sakupio je nekoliko nastupa za omladinske reprezentacije Srbije i jedan je od najtalentovanijih mladih veznjaka u Srbiji.

U proteklim danima, Damjan je boravio na pripremama našeg kluba u Čitluku, gdje je imao priliku da upozna igrače Fudbalskog kluba Sarajevo.

“Prvi utisci su zaista odlični. Pozitivno sam iznenađen kako su me svi u klubu dočekali i nikada ranije nisam imao ovako srdačan doček.”, kazao je Krajišnik, osvrnuvši se potom na potpisivanje ugovora sa Bordo klubom.

IMG_4539

“Drago mi je što sam potpisao ugovor sa Fudbalskim klubom Sarajevo. Sve ovo što sam imao priliku da vidim i upoznam u proteklim danima ostavilo je odličan utisak na mene i drago mi je što sam potpisao ugovor. Moram istaći da je potpisivanje ugovora sa Fudbalskim klubom Sarajevo ispunjenje očevog sna. On je rodom iz Hadžića i veliki je navijač Fudbalskog kluba Sarajevo i presretan sam što sam uspio da mu ispunim višegodišnju želju, a svakako i zbog toga što sam postao dio ovog kolektiva.”

Naš novi igrač otputovati će danas na dvosedmične pripreme sa ekipom u Antaliji i kako govori, motivisano će pristupiti svakom treningu kako bi se nametnuo Miodragu Ješiću i njegovim pomoćnicima.

“Jedva čekam početak priprema i prijateljske utakmice koje nam dolaze. Želim se što bolje spremiti i nastojaću da dam svoj maksimum kako bi se nametnuo. Došao sam u Sarajevo s ciljem da sakupim što više nastupa i nadam se da ću uspjeti u tome.”, kazao je Krajišnik.

Novom igraču Fudbalskog kluba Sarajevo, Damjanu Krajišniku želimo puno uspjeha u Bordo-bijelom dresu. Dobro nam došao!


HIFA-HD (1)