Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
KRLE, HVALA ZA SVE!
Vijesti

KRLE, HVALA ZA SVE!

23.06.2022 u 13:00h

Krste Velkoski i FK Sarajevo službeno su raskinuli ugovor koji je prethodno važio do 31. maja 2023. godine. Velkoski je ostavio neizbrisiv trag u dva mandata koja je proveo na Koševu. Svojim golovima, asistencijama i osvojenim trofejima zauvijek je ostao upisan zlatnim slovima u historiju našeg kluba.

U Sarajevo je stigao u januaru 2014. godine iz Rabotničkog da bi nakon 2 godine ostvario transfer u ekipu Incheon United u Južnoj Koreji. Nakon 18 mjeseci provedenih u Južnoj Koreji i Tajlandu vratio se u Sarajevo, u ljeto 2017. godine, i sa mnogo uspjeha u posljednjih 5 godina nosio bordo dres.

Za sve uspjehe FK Sarajevo u posljednjih nekoliko godina veže se ime Velkoskog koji je u međuvremenu postao i kapiten ekipe. Sa osvojene tri titule šampiona i tri trofeja Kupa BiH postao je jedan od najtrofejnijih fudbalera u historiji našeg kluba.

Debitovao je 1. marta 2014. godine protiv Čelika i od tada upisao 235 nastupa postigavši 64 gola i upisavši 44 asistencije. Sa ovim učinkom dospio je među 10 najboljih strijelaca FK Sarajevo u historiji. Na diobi je 10. mjesta sa Franjom Lovrićem, a samo jedan gol više od njih postigli su Husref Musemić i Alen Avdić.

Velkoski je stranac sa najviše nastupa, trofeja, golova i asistencija u historiji FK Sarajevo. U karijeri je 15 puta nosio dres reprezentacije Makedonije sa kojom je učestvovao na evropskom prvenstvu 2021. godine.

Krletu nećemo reći zbogom, već doviđenja, jer smo sigurni da će se poslije završetka igračke karijere vratiti u bordo porodicu u nekoj drugoj funkciji.

Krle, hvala za sve!