Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
LIJEP GOL ČATAKOVIĆA ZA POBJEDU
Vijesti

LIJEP GOL ČATAKOVIĆA ZA POBJEDU

06.05.2022 u 21:00h

Sarajevo je ostvarilo pobjedu u utakmici odigranoj u okviru 29. kola Premijer lige BiH protiv ekipe Borca. Na zanimljivom meču odigranom na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase” naš tim je slavio sa 1:0.

Jedini gol na utakmici postigao je Hamza Čataković u 45. minuti. Bila je to najljepša akcija bordo tima na ovom meču. Lijepo su kombinovali Kapić, Suljić i Čataković, a na kraju je naš napadač postigao lijep pogodak iz voleja. Asistenciju je upisao kapiten Asmir Suljić.

U drugom poluvremenu Sarajevo je bilo mnogo bolja ekipa i propustilo nekoliko sjajnih prilika da utakmicu mirno privede kraju. Najbolju je imao Hebibović u 80. minuti kada je nakon duplog pasa sa Palićem sa svega par metara šutirao preko gola.  

Vrijedi naglasiti da je na ovoj utakmici prve seniorske minute u dresu Sarajeva upisao talentovani Irfan Ramić. 

Bordo tim je poslije ove pobjede ostao na 4. poziciji na tabeli, sa 4 boda više i utakmicom više u odnosu na ekipu Željezničara. Upravo je Željezničar naredni protivnik naše ekipe u sklopu 145. Vječitog derbija koji se igra u utorak 10. maja sa početkom od 20 sati, na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase”.  

29. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine

Sarajevo - Radnik 1:0 (Čataković 45’)

Olimpijski stadion “Asim Ferhatović Hase”

Sudija: Velimir Drinić (Modriča)

Žuti kartoni:  Suljić, Tarik Ramić (Sarajevo); Maksimović, Blagojević (Radnik)

FK Sarajevo: Dizdarević, Šabanović, Lazić, Mujakić, Pidro, Đokanović, Ramić T. (Palić 79’), Kapić (Hebibović 64’), Bagarić (Ahmetović 64’), Suljić (Ramić I. 70’), Čataković (Šećerović 79’)

FK Radnik: Muminović, Sušić (Šarić 79’), Ristanović, Šubert, Nikić, Blagojević, Đorić (Vasić 61), Maksimović, Pantelić, Škrijelj (Handžić 61’), Živković (Vazda 70’)