Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Marinović i Velkoski najavili utakmicu protiv Celtica
Vijesti

Marinović i Velkoski najavili utakmicu protiv Celtica

30.09.2020 u 20:00h

Danas je održana press konferencija FK Sarajevo pred utakmicu Play-offa protiv ekipe Celtica, na kojoj su se medijima obratili šef stručnog štaba Vinko Marinović i kapiten Bordo ekipe Krste Velkoski.

VINKO MARINOVIĆ: "Trebat ćemo maksimalnu koncentraciju, zalaganje i samo s tim možemo doći do pozitivnog rezultata. Mi ćemo sutra pokazati da nismo lagan protivnik kako neki misle i nadam se da ćemo odigrat kvalitetnu utakmicu. Naš nogomet je dosta napredovao, tako da je ovo prava prilika da to dokažemo i pokažemo gdje smo. Oni imaju u napadu sposobnosti da puno šutiraju, kao što su prošle godine uradili, te moramo biti spremni na to." 

Svoj komentar o utakmici protiv Celtica dao je i kapiten Sarajeva Krste Velkoski.

KRSTE VELKOSKI: "Igrači su spremni i željno iščekuju ovu utakmicu, da pokažemo koliko vrijedimo, ali i da napravimo iskorak u Evropu. Svjesni smo da imamo veliku armiju navijača iza nas. Minus je što na ovim utakmicama nisu tu. Mi se trudimo odigrati najbolje što možemo i da ostvarimo dobar rezultat.Imamo dosta kvalitetnih igrača, a šef je tu da odluči ko će početi utakmicu. Ko god bude u prvih 11 će dati svoj maksimum. Atmosfera je fenomenalna, mi smo kao jedna porodica i zbog toga i ostvarujemo tako dobre rezultate."

Utakmica FK Sarajevo - Celtic FC na rasporedu je u sutra u 20 sati na stadionu Bilino polje, a susret će prenositi Arena Sport BiH.