Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
MEDICINSKI BILTEN
Vijesti

MEDICINSKI BILTEN

23.08.2023 u 21:15h

Ove sedmice informacije o zdravstvenom stanju ekipe prenio nam je Eldin Jarović, fizioterapeut prvog tima.

“Nakon utakmice sa Tuzla City igrači su bili istrošeni energetski, jer se igralo u teškim uslovima i na visokim temperaturama. Neposredno poslije utakmice pristupilo se vraćanju igrača energetski sa vitaminima, mineralima i elektrolitima. Sve odrađeno bi ekipu trebalo vratiti jako brzo u željenu formu”, rekao je Jarović.

Muharem Trako - povreda koljena
Muharem Trako je 3 dana pred utakmicu sa Tuzla City zadobio povredu koljena. Uključen je u fizikalni tretman. Urađena je dijagnostika i nadamo se da ćemo sa utvrđenom dijagnostikom (koordinacija sa našim klupskim ljekarima), uz intenzivnu fizikalnu terapiju, Traku što prije vratiti u trenažni proces.

Haris Ališah - povreda koljena
Haris Ališah radi po posebnom programu sa kondicionim trenerima i u pripremi je pred uvođenje u puni trenažni proces. Već je spreman da određene dijelove treninga odradi sa ekipom.

Niko od igrača bordo-bijelih nema suspenziju i svi su na raspolaganju za iduću utakmicu protiv FK Velež. Pod prijetnjom suspenzije je Muharem Trako koji ima dva žuta kartona, dok po jedan karton imaju Almedin Ziljkić, Mario Vrančić, Muhamed Buljubašić, Mirza Mustafić, Marin Aničić i Adalberto Peñaranda.