Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Mihojević: Čast je bila nositi kapitensku traku Sarajeva, svim srcem sam uz ekipu
Vijesti

Mihojević: Čast je bila nositi kapitensku traku Sarajeva, svim srcem sam uz ekipu

31.01.2018 u 20:12h

Fudbalski klub Sarajevo i grčki prvoligaš PAOK postigli su dogovor oko transfera Marka Mihojevića, kapitena našeg kluba, te je Mihojević od danas i službeno član kluba iz Grčke. Klubovi su se sporazumno dogovorili oko iznosa obeštećenja, a Sarajevo je sačuvalo pravo na buduće prihode od transfera pomenutog fudbalera.

“Drago mi je što svoju karijeru nastavljam u redovima jednog jako kvalitetnog kluba. Mislim da je došlo pravo vrijeme za moj transfer i drago mi je prije svega što je sam uspio jednim dijelom vratiti Sarajevu za sve ono što je u klub u proteklim godinama uložio u mene. Od srca želim svom Sarajevu mnogo uspjeha u budućnosti, svim srcem sam uz ekipu i hvala svima na saradnji u proteklim godinama. Mogu ja biti daleko, ali Sarajevo će uvijek biti dio mene, jednostavno, prevelika je čast bila nositi kapitensku traku FK Sarajevo.”, rekao je Mihojević.

Dvadesetdvogodišnji Marko Mihojević od 2015-te godine član je prvog tima Sarajeva, a prethodno je nastupao za Akademiju našeg kluba. Ukupno je zvanično sakupio 66 nastupa za Sarajevo, a postigao je 4 gola. Našem već sada, bivšem kapitenu, želimo puno sreće u redovima PAOK-a. Sretno Marko!