Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Minimalan poraz od Celtica u Play-offu Europa lige
Vijesti

Minimalan poraz od Celtica u Play-offu Europa lige

01.10.2020 u 22:15h

Fudbalski klub Sarajevo je večeras odigrao utakmicu četvrtog kola kvalifikacija za Evropa Ligu protiv ekipe Celtic FC. Utakmica je završena pobjedom gostiju rezultatom 0:1, a jedini gol je postigao Odsonne Edouard.

FK Sarajevo je današnju utakmicu počeo u sastavu: Kovačević, Pidro, Miličević, Dupovac, Oremuš, Sušić, Pejović, Đokanović, Tatar, Fanimo i Ahmetović.

Ekipa Celtica je od prve minute držala pritisak i loptu u svojim nogama, ali zanimljivih prilika pred golom domaćih nije bilo. Prva šansa na utakmici je djelo ekipe Sarajeva, u 12. minuti odličnu kontru su istrčali Fanimo i Tatar, drugi šutira, ali njegov udarac ipak brani golman gostiju i šalje je u korner. Opet su gosti preuzeli inicijativu, ali ponovo ekipa Sarajeva prijeti iz kontre. U 31. minuti Tatar ponovo pokušava, ali loptu odbija odbrana Celtica. U 34. minuti Edouard je imao priliku, ali Miličević je na visini zadatka. U 41. minuti Edouard je proigrao Elyounussija, ali on ipak šutira pored gola. Zadnja prilika u prvom poluvremenu je bila od strane bordo ekipe, ali se Fanimo ne snalazi najbolje ispred gola Celtica.

Drugo poluvrijeme je, kao i prvo počelo presingom gostiju koji su u ovom dijelu ipak bili konkretniji. U 53. i 55. dobre prilike za Duffya i Elyounussija, ali odbrana Sarajeva je idalje bila na visini zadatka. U 58. minuti dobra šansa iz kornera za bordo ekipu, ali Miličević glavom šutira pored gola. U 63. minuti Christie šutira, ali Kovačević odlično brani. Ipak gosti su bili prejaki u 70. minuti. Ponovo je šutirao Christie, Kovačević brani, ali se lopta nesretno odbija na nogu Edouarda koji je šalje u gol za vodstvo. Od tog trenutka bordo ekipa je preuzela inicijativu, a gosti su pokušavali iz kontra napada. U 76. Christie ponovo pokušava, ali lopta ide pored gola. U 87. dobro istrčana kontra Frimponga, ali lopta ide pored gola. Posljednju priliku na utakmici je imao Haris Handžić, ali njegov udarac ipak brani golman Celtica.

FK Sarajevo se sada okreće domaćim takmičenjima, a u ponedjeljak, 5. oktobra, bordo ekipu očekuje susret u Mostaru protiv ekipe Zrinjskog.