Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
MINIMALAN PORAZ OD  VELEŽA
Vijesti

MINIMALAN PORAZ OD VELEŽA

12.03.2023 u 17:00h

Fudbaleri Sarajeva su doživjeli poraz od Veleža u 22. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine čime je okončan drugi krug takmičenja u elitnom rangu bh. fudbala. Sarajevo je bilo domaćin na utakmici odigranoj na stadionu Mladosti u Doboju kod Kaknja, a meć je na kraju završio pobjedom gostiju 0:1 nakon što se, poslije loše reakcije Šahinovića, lopta od Martinovića odbila u našu mrežu. 

Trener Varešanović je napravio nekoliko izmjena u odnosu na utakmice protiv Širokog Brijega i Željezničara, pa su tako od prve minute utakmicu počeli Renan, Kyeremeh, Avramovski i Mustafić umjesto Čatakovića, Guliashvilija, Varešanovića i Vrančića. Naš tim je bio bolji tokom cijelog meča, kontrolisao posjed i stvorio više prilika pred golom gostiju ali i pored te činjenice na kraju smo upisali već 9. poraz u ovoj sezoni Premijer lige. 

Sarajevo je drugi krug šampionata okončalo na 6. poziciji na tabeli sa 10 bodova manje od pozicija koje garantuju takmičenje u Evropi. Do kraja šampionata ostalo je još 11 kola od čega će naša ekipa šest puta biti domaćin, a pet puta gostovati. Narednog vikenda Sarajevo dočekuje ekipu Posušja.