Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
MINIMALAN PORAZ U 27. KOLU PREMIJER LIGE BIH
Vijesti

MINIMALAN PORAZ U 27. KOLU PREMIJER LIGE BIH

23.04.2022 u 19:30h

Sarajevo je doživjelo poraz u utakmici odigranoj u okviru 27. kola Premijer lige BiH od ekipe Tuzla City. Na utakmici odigranoj na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase gosti iz Tuzle su ostvarili pobjedu minimalnim rezultatom 1:0.

Jedini gol na utakmici postigao je Adnan Džafić u 35. minuti utakmice. Napadač gostiju igrao je rukom prilikom prijema lopte, ali sudija Jelić iz Širokog Brijega dozvolio je nastavak napada u kojem Džafić postiže gol.

Sarajevo je odigralo najlošiju domaću utakmicu odvog proljeća i na kraju nije uspjelo izbjeći poraz. Na samom početku drugog poluvremena  dogodio se višeminutni prekid pošto je Rifet Kapić ostao ležati na terenu nakon što mu je pozlilo, zbog čega je morala intervenisati ekipa hitne pomoći koja je Kapića prevezla u bolnicu. Na sreću sve se dobro završilo, Kapić je primio infuziju i njegovo stanje je stabilno.

Sarajevo je poslije ovog poraza ostalo na četvrtoj poziciji na tabeli, sa 7 bodova zaostatka za trećeplasiranim Borcem. U narednom kolu naša ekipa upravo gostuje kod Borca u Banja Luci. Utakmica se igra naredne subote od 17 sati.

27. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine

Sarajevo - Tuzla City 0:1 (Džafić 35’)

Olimpijski stadion Asim Ferhatović Hase

Sudija: Frano Jelić (Široki Brijeg)

Žuti kartoni:  Šabanović, Mujakić (Sarajevo); Karjašević, Džafić, Mendeš, Mešinović, Vukušić, Čeliković (Tuzla City)

FK Sarajevo: Dizdarević, Šabanović (Bagarić 46’), Lazić, Mujakić, Pidro, Đokanović, Kapić (Šećerović 53’), Varešanović (Velkoski 62’), Suljić, Hebibović, Čataković (Bodul 70’)

FK Tuzla City: Fejzić, Dario, Morris, Čeliković, Tomašević (Mehidić 92’), Karjašević, Doffo, Mendeš (Mišić 60’), Džafić (Krpić 80’), Mešinović, Vukušić (Gavrić 93)