Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Minimalna pobjeda protiv Posušja
Vijesti

Minimalna pobjeda protiv Posušja

17.10.2021 u 19:00h

Fudbalski klub Sarajevo odigrao je utakmicu 13. kola M:tel Premijer lige BiH protiv ekipe HŠK Posušje. Susret je završen pobjedom Bordo ekipe rezultatom 1:0, a strijelac pogotka je bio Kapić. 

Za FK Sarajevo su igrali: Dizdarević, Šabanović, Pidro, Palić, Dupovac, Lazić, Kapić, Đokanović, Kobiljar, Bodul, Ahmetović. 

Odmah po početku susreta Bordo ekipa preuzima inicijativu, te već u 8. minuti dolazi do prednosti. Kobiljar sjajno upošljava Kapića koji pogađa mrežu gostiju za vodstvo. U 11. minuti asistent kod prvog pogotka, Kobiljar, izlazi sam na Baćaka, ali on ipak brani svoj gol. U 23. minuti još jedna vrlo dobra šansa za Sarajevo, Ahmetović šutira, ali je čuvar mreže gostiju ponovo bio na visini zadatka. Bodul u 32. minuti šutira visoko preko gola, te se na pauzu otišlo sa vodstvom Bordo ekipe rezultatom 1:0. 

Drugo poluvrijeme ekipa Sarajeva otvara mnogo bolje, već u 47. minuti Ahmetović ponovo testira Baćaka, ali on brani njegov udarac. U 71. Cmiljanić pokušava, ali bezuspješno. Ekipa Posušja je utakmicu završila sa 9 igrača s obzirom da su u 85. i 87. minuti isključeni Landeka, odnosno Barišić. U 88. minuti Cmiljanić pokušava iz slobodnog udarca, ali njegov šut završava na stativi gola gostiju, te je utakmica završila pobjedom Bordo ekipe. 

U idućem kolu FK Sarajevo gostuje ekipi Zrinjskog u Mostaru.