Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Minimalni poraz od ekipe Širokog Brijega u posljednjem kolu drugog kruga
Vijesti

Minimalni poraz od ekipe Širokog Brijega u posljednjem kolu drugog kruga

14.03.2021 u 21:00h

FK Sarajevo danas je ostvario drugi poraz u ovoj sezoni. Ekipa Širokog Brijega slavila je rezultatom 1:0 na stadionu Pecara, te tako smanjila zaostatak za Sarajevom na pet bodova.

FK Sarajevo utakmicu je započeo u sljedećem sastavu: Kovačević, Dupovac, Miličević, Oremuš, Hodžić, Pejović, Đokanović, Fanimo, Hebibović, Mešanović, Handžić.

Utakmica je počela inicijativom Sarajevo, a Handžić već u drugoj minuti imao veliku šansu, ali mu je golman Miškić odbranio u situaciji jedan na jedan. Haris Handžić je ponovo pokušao u devetoj minuti sa distance, ali je golman Širokog opet bio uspješniji. Ovoga puta nije bilo problema. Nakon uvodnih petnaestak minuta, Široki se oslobodio pritiska i uslijedila je velika šansa. Vukoja je pogodio prečku sa distance. U 28. minuti vidjeli smo veliku priliku za Sarajevo. Bordo tim je odigrao fenomenalnu akciju, Anel Hebibović izlazi sam pred golmana, ali je Miškić divno intervenisao. Do kraja prvog dijela izdvaja se još i pokušaj ‘makazicama’ Jasmina Mešanovića, ali loptu je Miškić odbio u korner. Bez golova se otišlo na odmor.

U sedmoj minuti nastavka domaći dolaze do vodstva. Nakon centaršuta s lijeve strane, lopta je došla do Ikića koji šutira i matira Kovačevića za 1:0. Uslijedio je period bez uzbuđenja, a onda je u 69. minuti Široki ostao s deset igrača budući da je zasluženo isključen Begić nakon drugog dobijenog žutog kartona. Krenulo je Sarajevo očekivano svim silama po izjednačenje, a najbliži golu bili su nakon šuta Sušića kada je lopta odsjela na prečki domaćeg gola. Širokobriježani su na kraju izdržali sve nalete gostiju i ostvarili veliku pobjedu u derbiju kola kojim su vratili neizvjesnost u borbi za titulu. Vrijedi istaći da se u posljednjih 20 minuta najmanje igrao nogomet pa je sudija meč zbog toga produžio čak sedam minuta.

Bordo ekipa pred treći krug prvenstva ima pet bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca, ekipu Širokog Brijega.