Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
MKE ANKARAGÜCÜ  - Transfer najboljeg defanzivnog veznog igrača lige
Vijesti

MKE ANKARAGÜCÜ - Transfer najboljeg defanzivnog veznog igrača lige

03.02.2023 u 13:15h

FK Sarajevo službeno potvrđuje transfer Andreja Đokanovića u MKE Ankaragücü. Transfer Andreja Đokanovića je jedan od najvećih izlaznih transfera u novoj historiji FK Sarajevo realizovan u direktnom dogovoru klubova.

Ugovor će donijeti klubu više od 1,5 miliona maraka novčane vrijednosti, postotke od budućih transfera, kao i trenutne i buduće sponzorske prilike MKE Ankaragücü prema FK Sarajevo. Upravo to će otvoriti vrata za ostvarenje i rast prihoda oba kluba. Vrijednost transfera potencijalno može rasti ukoliko se ispune određeni bonusi.

Andrej Đokanović se pridružio Akademiji FK Sarajevo 2015. godine. Osvojio je dvije titule prvaka kao i dva Kupa BiH, uključujući duplu krunu u sezoni 18/19, a kao član Akademije je čak četiri puta bio šampion BiH u omladinskim kategorijama.

Đokanović je najbolji primjer kvalitete rada naše akademije, kao mjesta broj jedan koje kontinuirano gradi talente i pravi put za mnoge dječake da postanu profesionalni fudbaleri. U prethodnih osam mjeseci čak četiri naša akademca ostvarili su respektabilne transfere, prije Nihada Mujakića i Andreja Đokanovića to su uradili Selmir Pidro (MLS) i Halid Šabanović (Ligue 1).

Peci, hvala ti na svemu i sretno u nastavku karijere!