Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Musemić i Gavrić najavili gradski derbi
Vijesti

Musemić i Gavrić najavili gradski derbi

30.08.2019 u 11:30h

FK Sarajevo u okviru 7. kola BH Telecom Premijer lige BiH sutra igra utakmicu protiv FK Željezničar. Tim povodom u Svečanom salonu Svetozar Vujović održana je press konferencija na kojoj su se prisutnima obratili šef stručnog štaba FK Sarajevo, Husref Musemić i prvotimac Nebojša Gavrić. 

HUSREF MUSEMIĆ: "Ambijent će biti dobar, noćna utakmica, dobar teren i svi preduslovi za aktere da odigraju što bolje. Mi smo možda malo više utakmica igrali nego oni, ali potrudićemo se da odigramo približno posljednjem derbiju. Prepuštamo ulogu favorita Željezničaru jer je domaćin. Što se tiče igračkog kadra, on je puno bolji u odnosu na meč sa Širokim. Ahmetović je tu, Hodžić je tu, Gavrić i Lazić se vraćaju".

Sarajevo je u srijedu 28. avgusta odigralo zaostalu utakmicu 4. kola protiv Širokog Brijega na Pecari. Susret je završen rezultatom 0:0.

 

NEBOJŠA GAVRIĆ: "Ne treba previše riječi trošiti na sutrašnji meč. Derbi je najljepša stvar koju bh. fudbal nudi. Motiva neće nedostajati. Koristim šansu da se zahvalim navijačima na podršci i da ih pozovem da nas i sutra podrže. Derbi je nešto s čim se grad Sarajevo treba ponositi i siguran sam da ćemo sutra gledati spektakl". 

Utakmica FK Željezničar - FK Sarajevo na rasporedu je sutra u 20 sati na stadionu Grbavica.