Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
NAJAVA: FK BORAC - FK SARAJEVO
Vijesti

NAJAVA: FK BORAC - FK SARAJEVO

17.10.2023 u 22:00h

FK Sarajevo sutra, na Gradskom stadionu Banja Luka, igra utakmicu zaostalog 2. kola Premijer lige BiH. Bordo tim u goste ide prvoplasiranom Borcu.

"Mi najviše brinemo o sebi to je najbitnije. Respektujemo Borac, prvi su na tabeli, igraju kući, teško im je zabiti gol, ali našli smo neke segmente igre gdje ćemo imati dovoljno prostora. Moramo paziti na bekove Borca tu su veoma opasni," rekao je Simon Rožman u najavi utakmice.

"Ekipa Borca je odlična ekipa sa dobrim rezultatom, što su i pokazali u prethodnih nekoliko utakmica. Imaju odličan individualni kvalitet ali sigurno da nećemo u Banjaluku otići sa bijelom zastavom već da i mi imamo šta da pokažemo. Ako prikažemo sadržaj i igru koju smo imali u prethodnih nekoliko utakmica, siguran sam da možemo da odnesemo bodove", istakao je Đuričković.

Niko od igrača bordo-bijelih nema suspenziju i svi su na raspolaganju za iduću utakmicu protiv Borca koja je na rasporedu u srijedu, 18. oktobra od 19:00. Pod prijetnjom suspenzije su Muharem Trako, Marin Aničić, Muhamed Šahinović i Mirza Mustafić koji imaju po dva žuta kartona, dok po jedan karton imaju Almedin Ziljkić, Mario Vrančić, Muhamed Buljubašić, Adalberto Peñaranda, Francis Kyeremeh, Amar Beganović, Renan Oliveira, Hamza Čataković i Daniel Avramovski.

VRIJEME: Očekuje se djelimično oblačno vrijeme, sa maksimalnom temperaturom od 17 stepeni

TV PRIJENOS: Susret će prenositi ARENA TV, sa početkom u 19:00

SLUŽBENA LICA: Predstojeću utakmicu između Sarajeva i Borca sudit će Mateo Musa iz Čitluka, a njegovi pomoćnici će biti Hasan Nanić (Bužim), Goran Ilinčić (Prijedor), dok će četvrti sudija biti Danijel Perić (Bijeljina). Delegat utakmice je Radika Marić iz Bijeljine.