Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
NAJAVA: FK IGMAN - FK SARAJEVO
Vijesti

NAJAVA: FK IGMAN - FK SARAJEVO

22.10.2023 u 09:00h

FK Sarajevo danas, na Gradskom stadionu Konjic, igra utakmicu 11. kola Premijer lige BiH.

Bordo tim u goste ide konjičkom Igmanu koji se nalazi desetom mjestu sa osvojenih 9 bodova u deset odigranih susreta.

"Igman je statistički gledano na svim utakmicama bio jako dobar. Imao puno šansi, ali nije realizirao. To je sigurno jedno ozbiljno upozorenje za nas. Mi sa kvalitetom, energijom i željom kojom želimo pokazati na terenu se moramo nametnuti i ne tražimo nikakav alibi ni u terenu ni u suparniku. Što se mene tiče jedino je bitno da smo takvi kakvi želimo biti ili blizu toga i onda neka sadržaj koji ćemo pružiti nagradi nas dobrim rezultatom.," rekao je Simon Rožman u najavi utakmice.

 "Moja očekivanja kao i cijelog kluba je pobjeda. Respekt Igmanu, no mi smo Sarajevo i mi ćemo se postaviti tako od prve do zadnje minute i nadam se da će naši navijači imati razloga za slavlje.", istakao je Rogić koji će danas stajati među stativama.

Simon Rožman za utakmicu protiv Igmana koja je na rasporedu u nedjelju, 22. oktobra od 13:00 neće moći računati na Muhameda Šahinovića i Mirzu Mustafića koji su u proteklom kolu zaradili treći žuti karton. Pod prijetnjom suspenzije su Muharem Trako, Marin Aničić, Amar Beganović, Almedin Ziljkić i Renan Oliveira koji imaju po dva žuta kartona, dok po jedan karton imaju Slaviša Radović, Mario Vrančić, Muhamed Buljubašić, Adalberto Peñaranda, Francis Kyeremeh, Hamza Čataković i Daniel Avramovski. Zbog povreda u ovoj utakmici bit će pošteđeni: Penaranda, Zeljković, Vrančić, Duraković, Kyeremeh i Aničić.

VRIJEME: Očekuje se djelimično oblačno vrijeme, sa maksimalnom temperaturom od 21 stepen

TV PRIJENOS: Susret će prenositi ARENA TV, sa početkom u 13:00

SLUŽBENA LICA: Predstojeću utakmicu između Sarajeva i Borca sudit će Mirza Kazlagić iz Cazina, a njegovi pomoćnici će biti Sreten Udovičić (Prijedor) i Amer Macić (Mostar), dok će četvrti sudija biti Aleksandar Njegomirović (Prnjavor). Delegat utakmice je Jasmin Memišević iz Breze.