Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
NAJAVA: FK SARAJEVO - FK BORAC
Vijesti

NAJAVA: FK SARAJEVO - FK BORAC

05.11.2023 u 10:00h

FK Sarajevo danas, na stadionu Asim Ferhatović - Hase, igra utakmicu 13. kola Premijer lige BiH. Bordo tim će ugostiti trenutog lidera prvenstva, banjalučki Borac.

"Igramo protiv lidera prvenstva, oni su šest bodova ispred nas, to je dobar i veliki izazov za nas da vidimo šta nam fali da budemo konkurentniji za vrh. Veselim se utakmici na našem igralištu i ispred naših navijača pa da lice u lice vidimo neko trenutno stanje što se tiče sadržaja gdje, šta i kako. Što se tiče kadra, dosta toga su nam uzele ove tri utakmice, igrači nam se vraćaju tako da još od prije Zeljković i Duraković su van, svi ostali su na raspolaganju. Renan i Anđušić se vraćaju pa ćemo vidjeti u kakvom su stanju. Samo oni koji su sto posto spremni, oni imaju šansu da ih ubacim tako da ne idem ni u kakav rizik," rekao je Simon Rožman u najavi utakmice.

"Čeka nas teška utakmica protiv lidera na tabeli, znamo šta nas očekuje, igrali smo prije par sedmica sa njima, dobro smo radili, dobra je sedmica iza nas, jedva čekamo utakmicu. Atmosfera u svlačionici je vrhunska, od prvog dana otkad je šef došao atmosfera je dobra. Igrači su tu jedan za drugog kao porodica i jedva čekamo utakmicu. U fudbalu imate padove i uspone, važno je da nastavite davati maksimum na svakom treningu i kad tad će vas nagraditi. Zadovoljan sam sa svojim predstavama i nadam se da ću tako i nastaviti," istakao je Mirza Mustafić.

Simon Rožman za utakmicu protiv Borca iz Banja Luke koja je na rasporedu u nedjelju, 5. novembra od 19:45 neće moći računati na Muhameda Buljubašića koji je u prošlom kolu zaradio svoj treći karton. Pod prijetnjom suspenzije su Muharem Trako, Marin Aničić, Almedin Ziljkić, Renan Oliveira i Slaviša Radović koji imaju po dva žuta kartona, dok po jedan karton imaju Mario Vrančić, Adalberto Peñaranda, Francis Kyeremeh, Hamza Čataković i Daniel Avramovski. Zbog povreda za ovu utakmicu neće konkurisati Duraković i Zeljković.

VRIJEME: Očekuje se pretežno vedro vrijeme, sa maksimalnom temperaturom od 11 stepeni
TV PRIJENOS: Susret će prenositi ARENA TV, sa početkom u 19:45
SLUŽBENA LICA: Predstojeću utakmicu između Sarajeva i Borca sudit će Luka Irfan Peljto iz Sarajeva, a njegovi pomoćnici će biti Damir Lazić (Brčko) i Davor Beljo (Mostar), dok će četvrti sudija biti Sabrija Topalović (Zenica). Delegat utakmice je Milan Janković iz Trebinja.