Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Najava: FK Sarajevo - FK Drina Zvornik
Vijesti

Najava: FK Sarajevo - FK Drina Zvornik

24.09.2014 u 11:03h

Fudbalski klub Sarajevo i Fudbalski klub Drina Zvornik zaostalu utakmicu 5. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine igrat će u srijedu, 24. septembra, sa početkom u 16 sati, na stadionu Koševo. Podsjećamo, pomenuti klubovi nisu odigrali utakmicu u prvobitnom terminu, zbog evropskih nastupa bordo kluba.

Sarajevo i Drina su se do sada jednom sastali na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović-Hase". Bilo je to u sezoni 2010/11, a na kraju, prisutni gledaoci, nisu vidjeli pobjednika. Utakmica, u kojoj je bivši igrač Sarajeva, Vučina Ščepanović bio strijelac, završena je rezultatom 1:1.

Gost na najvećem bosanskohercegovačkom stadionu, Drina iz Zvornika, na Koševo dolazi sa 8 osvojenih bodova. U dosadašnjem toku prvenstva, Drina je slavila u gostima, protiv Mladosti, te  na domaćem terenu protiv Radnika iz Bijeljine. Poraženi su od strane Veleža, Zrinjskog i Željezničara, dok su u posljednja dva kola remizirali sa Travnikom i Vitezom.

Tri igrača novajlije u premijerligaškom društvu se ističu do sada. Riječ je o Edinu Rustemoviću, Filipu Kostiću i Milošu Filipoviću. Svi pomenuti su postigli po dva gola.

Fudbalski klub Sarajevo duel sa Drinom dočekuje nakon dvije vezane pobjede. Prva je ostvarena u 1/16 finala Kupa, kada je bordo klub savladao Igman u Konjicu sa 3:0, dok je druga ostvarena proteklog vikenda. Podsjećamo, Sarajevo je savladalo Olimpic, rezultatom 4:2, a dva gola je postigao Bojan Puzigaća, te po jedan Haris Duljević i Samir Radovac.

Bordo klub, favorit je u utakmici protiv Drine. Osim veće kvalitete i širine u igračkom kadru, motiv više našim igračima bit će i želja za osvajanjem punog plijena, odnosno revanš za podjelu bodova na posljednjoj utakmici kada je klub iz Zvornika gostovao na Koševu.

Glavni sudija utakmice između Sarajeva i Drine bit će Muamer Bureković (Zenica), dok će mu asistirati Dalibor Drašković (Istočno Sarajevo) i Samir Spahalić (Mostar). Dužnost četvrtog sudije obavljat će Antoni Bandić (Grude), posmatrač suđenja je Slaviša Jaglica, a delegat je Damir Šarić (Tuzla).