Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Najava: FK Sarajevo - FK Olimpic
Vijesti

Najava: FK Sarajevo - FK Olimpic

19.09.2014 u 13:57h

U subotu, 20.9, Fudbalski klub Sarajevo, u okviru 8. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine dočekuje FK Olimpic. Utakmica na najvećem bosanskohercegovačkom stadionu, igrat će se sa početkom u 17 sati.

Gost subotnje utakmice, Olimpic sa Otoke, u dobroj formi dolazi na Olimpijski stadion "Asim Ferhatović-Hase". Klub, koji sa klupe predvodi bivši igrač i trener Sarajeva, Mirza Varešanović, nakon poraza u prvom kolu od Željezničara, posljednjih šest ligaških utakmica ne zna za poraz. Ostvarene su četiri pobjede, od kojih jedna gostujuća kod Viteza, te dva remija na strani, kod Veleža i Zvijezde.

Osim Varešanovića, bordo bijeli dres nosilo je još osam prvotimaca Olimpica. Riječ je o: Daliboru Pandži, Veldinu Muharemoviću, Kenanu Handžiću, Denisu Čomoru, Mirzi Rizvanoviću, dok su Muhamed Plakalo, Kemal Salihagić i Aldin Husović dres Sarajeva nosili u omladinskim kategorijama.

Sa druge strane, Fudbalski klub Sarajevo, nakon serije od četiri vezana ligaška remija, na travnjaku Koševa tražit će isključivo pobjedu.

Tome u prilog govori i statistika međusobnih duela Sarajeva i Olimpica, u kojima je bordo klub bio domaćin. Naime, Sarajevo je na ukupno 11 odigranih utakmica slavilo 9 puta, dok je Olimpic samo jednom uspio pobjediti bordo klub. Bilo je to u sezoni 2000/01.

Fudbalski klub Sarajevo, osim želje za pobjedom i prekidanja niza od četiri kola bez osvjena tri boda na jednoj utakmici, u subotu će željeti revanširati se za prošlosezonski remi na Koševu.

Podsjećamo, posljednji duel Sarajeva i Olimpica završen je rezultatom 1:1, a strijelac za naš klub bio je Krste Velkoski.

Spomenimo i to, da su klubovi u toku sedmice odigrali i utakmice 1/16 finala Kupa Bosne i Hercegovine. Olimpic je teško, nakon boljeg izvođenja penala savladao Bratstvo iz Gračanice, dok je Fudbalski klub Sarajevo rutisnki slavio u Konjicu protiv Igmana, pobjedivši 3:0, golovima Duljevića, Velkoskog i Tatomirovića.

Pravdu na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović-Hase" dijelit će Dragan Skakić iz Gradiške. Njemu će asistirati: Hrvoje Tudurić (Čitluk), Davor Beljo (Mostar), Zoran Grbić (Prijedor), Miloš Gigović (Gradiška) i Zlatan Bečirević (Mramor). Dužnost posmatrača suđenja obavljat će Blaž Živković (Orašje), dok će delegat utakmice biti Ivica Galić (Mostar).