Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
NAJAVA: FK SARAJEVO - HŠK ZRINJSKI
Vijesti

NAJAVA: FK SARAJEVO - HŠK ZRINJSKI

13.09.2023 u 16:30h

Ovog vikenda FK Sarajevo odigrat će utakmicu protiv HŠK Zrinjski u sklopu 6. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Utakmica će se igrati na olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović - Hase", sa početkom u 20:45.

U narednom periodu Bordo navijače očekuje veliki izazov! Da li mogu srušiti nizove iz prošlosti? Prvi put u nezavisnoj Bosni i Hercegovini, na deset uzastopnih utakmica FK Sarajevo na stadionu Koševo, zabilježena je posjeta od najmanje 5 hiljada gledalaca. Ukupno je na posljednjih deset utakmica na Koševu zabilježena posjeta od blizu 95 hiljada gledalaca, odnosno u prosjeku 9.459 gledalaca po meču. Ovo je tek dvanaesti put u historiji bordo kluba, da je na dvocifrenom broju uzastopnih utakmica na Koševu zabilježena posjeta od najmanje 5.000 navijača, a posljednji put takav slučaj dogodio se daleke 1985. godine.

Ispred navijača je prilika da u preostalih šest jesenjih utakmica pokušaju zadržati izrazito veliku posjećenost na tribinama. U slučaju da najvjernije bordo pristalice u narednih šest domaćih utakmica nastave dolaziti u velikom broju na tribine našeg stadiona, to bi bio treći najveći niz ikada, a ujedno i najveći u posljednje 63 godine.

FK Sarajevo i HŠK Zrinjski odigrali su ukupno 66 međusobnih utakmica. Na 27 susreta bordo-bijeli su odnijeli pobjedu, 20 puta je slavio Zrinjski, dok je 19 utakmica okončano remijem.

Ulaznice za utakmicu možete kupiti online ili u FKS Official Store po cijeni:

Sjever “Vedran Puljić” 5,00 KM
Istok 8,00 KM
Zapad 10,00 KM
Zapad galerija 15,00 KM
Dječija 2,00 KM
 
Možete kupiti i paket ulaznica za dvije utakmice (HŠK Zrinjski; FK Zvijezda '09) po promo cijeni:
 
Sjever "Vedran Puljić" 8,00 KM
Istok 12,00 KM
Zapad 16,00 KM
Zapad galerija 24,00 KM
(Cijene se odnose na ulaznice za dvije utakmice)

Trener Simon Rožman i ovu utakmicu može računati na sve igrače iz rostera, budući da nemamo povreda i kartoniranih igrača. 

VRIJEME: U Sarajevu se očekuje djelimično oblačno vrijeme, uz maksimalnu temperaturu od 27 stepeni, bez padavina.

TV PRIJENOS: Susret će prenositi ARENA TV, sa početkom u 20:45