Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
NAJAVA: FK VELEŽ - FK SARAJEVO
Vijesti

NAJAVA: FK VELEŽ - FK SARAJEVO

01.12.2023 u 12:00h

FK Sarajevo će danas, u sklopu utakmice 16. kola Premijer lige Bosne i Heregovine, odmjeriti snage sa rivalom iz Mostara, FK Velež. Utakmica derbija Bosne i Hercegovine igra na stadionu Rođeni sa početkom u 18:00.

"Velež je timski dobro posložena ekipa. Volimo utakmice gdje se nadigrava i mislim da će navijači imati priliku da gledaju kvalitetnu igru. Imamo svoj plan koji učimo već duži period. Tačno znamo šta i kako raditi", rekao je Rožman u najavi utakmice.

"Znamo da idemo u goste kvalitetnoj ekipi koja kući igra veoma dobro. Maksimalno ih poštujemo, ali znamo svoje kvalitete. Jasno nam je šta moramo uraditi da bi došli do željenog rezultata. Idemo u Mostar da se nadigravamo i da Sarajevu donesemo tri boda", kazao je Buljubašić.

Simon Rožman za utakmicu protiv FK Velež koja je na rasporedu u petak, 1. decembra od 18:00 neće moći računati na Muharema Traku koji je zaradio treći žuti karton u utakmici protiv Tuzle. Od ranije su povrijeđeni Almedin Ziljkić, Elvir Duraković i Samir Zeljković koji također neće konkurisati za današnju utakmicu. Pod prijetnjom suspenzije su Marin Aničić, Almedin Ziljkić, Adalberto Peñaranda, Francis Kyeremeh i Slaviša Radović koji imaju po dva žuta kartona, dok po jedan karton imaju Mirza Mustafić, Mario Vrančić, Hamza Čataković, Miomir Đuričković i Daniel Avramovski.

 

VRIJEME: Očekuje se kiša, sa maksimalnom temperaturom od 10 stepeni
TV PRIJENOS: Susret će prenositi ARENA TV, sa početkom u 20:45
SLUŽBENA LICA: Predstojeću utakmicu između Sarajeva i Veleža sudit će Dragan Petrović iz Banja Luke, a njegovi pomoćnici će biti Aleksandar Smiljanić (Laktaši) i Nebojša Žugić (Banja Luka), dok će četvrti sudija biti Aleksandar Njegomirović (Prnjavor). Delegat utakmice je Jasmin Memišević iz Breze.