Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
NAJAVA: HŠK POSUŠJE - FK SARAJEVO
Vijesti

NAJAVA: HŠK POSUŠJE - FK SARAJEVO

10.11.2023 u 13:00h

FK Sarajevo će za vikenda, u sklopu utakmice 14. kola Premijer lige Bosne i Heregovine, odmjeriti snage sa rivalom iz Posušja. Utakmica se igra na stadionu Mokri Dolac sa početkom u 20:45.

"Ispred nas je jedna jako bitna utakica. Igramo protiv ekipe koja ima dobar rezultat i teško ih je poijediti u gostima. Siguran sam da ćemo pokazati gard i dobru energiju. Kvalitete nam ne fali da odigramo meč na razini da bi nas zadovoljilo što se tiče rezultata," rekao je Simon Rožman u najavi utakmice.

"Analizirali smo našeg sljedećeg protivnika. Riječ je o jako dobroj ekipi sa kvalitetnim pojedincima. Očekujemo fer i korektnu igru, sa nadigravanjem. Bez obriza na sve, idemo po tri boda", istakao je Ajdin Hasić.

Simon Rožman za utakmicu protiv HŠK Posušje koja je na rasporedu u subotu, 11. novembra od 20:45 može računati na sve igrače. Pod prijetnjom suspenzije su Muharem Trako, Marin Aničić, Almedin Ziljkić, Renan Oliveira i Slaviša Radović koji imaju po dva žuta kartona, dok po jedan karton imaju Mario Vrančić, Adalberto Peñaranda, Francis Kyeremeh, Hamza Čataković i Daniel Avramovski. Zbog povreda za ovu utakmicu neće konkurisati Anđušić, Duraković i Zeljković.

VRIJEME: Očekuje se kiša, sa maksimalnom temperaturom od 10 stepeni
TV PRIJENOS: Susret će prenositi ARENA TV, sa početkom u 20:45
SLUŽBENA LICA: Predstojeću utakmicu između Sarajeva i Posušja sudit će Sabrija Topalović iz Zenice, a njegovi pomoćnici će biti Demir Mirza (Kakanj) i Novalić Arnel (Doboj Isto), dok će četvrti sudija biti Perić Danijel (Bijeljina). Delegat utakmice je Grganović Franjo iz Novog Travnika.